Hlavní navigace

Názory k článku Z aukce 5G kmitočtů je neprůhledný zmatek. Ale je to tajné!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2020 15:12

    koukac

    asi O2 jedine veri, ze s nimi ( s PPF) neni nijak spolcen NordicTel, jinak to nevidim :o))) Strategie je jasne dana, zatloukat, zatloukat, zatloukat !!! Je jen otazka do kdy a jak ucinne to bude fungovat. No co uz, Kelner si pocka, tento stat nema nic aby se aukce ucastnil uplne novy subjekt... co taky s pridelem v 700Mhz... to je hodne malo na existenci. Zbytky 1800 a tusim 2600 rozebrany nedavno za pakatel, mame velmi zodpovedny urad CTU.

  • 28. 1. 2020 21:05

    Kuba Rulec

    Andrej si musí říci priority, co chce....penize z aukce nebo volny, konkurenční trh (tlak na cenu a kvalitu) pro spotřebitele/re­tail, inovace.
    Pokud chci mldy z aukce, tak operátor logicky se pak bude snažit vysát z peněženek zákazníků a nemůžu očekávat, že jsem přijde nový hráč a pokryje rychle kopcovitou ČR....to stojí další mldy.
    Roaming/MVN... domnívat se, že Big3 pustí do své sítě někoho dalšího, to je nesmysl, zkušenosti.... to se ani nepodařilo ČTU za x-let prosadit.
    Jediná varianta jak uvolnit retail trh, inovace je uvolnit pásmo 700MHz pro FreeToUse, registrace CTU. Pak Andrej uvidí, jak malí/střední telco/ICT hráči to tu rychle postaví.... revoluce, prumysl 4.0... v ČR je spousta šikovných firem, kluků/holek.... ale jen hold nikdo nemá x mld na kontě pro aukci 5G.
    Pane Havlíčku, pozor! 700MHz je klíčové pásmo, frekvence...super dosah, prostupnost do domu. Čím jdu výše s frekvencí nahoru, tím horší prostupnost, dosah.
    5G zdar...nebo 5G zmar :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).