Hlavní navigace

Názor k článku Z nuly na vrchol a pak ke dnu. Příběh Bitmainu, největšího výrobce hardwaru na těžbu kryptoměn od KarelE - S ohledem na systém, jakým se těžba provádí,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2019 10:38

    KarelE

    S ohledem na systém, jakým se těžba provádí, tak v zásadě ano, i doma se na tom dá vydělat. Jen je tam drobný chyták. Podepisování je totiž o náhodě - hledáte náhodné číslo (nonci), se kterou bude mít výsledný hash požadované parametry. To je náhodný proces, zkoušíte tak dlouho, dokud ji nenajdete. Někdo má smůlu a nemá ji ani po stovkách miliard pokusů, jiný ji trefí záhy.

    Takže jistá šance, že právě domácí uživatel natrefí na správnou nonci brzo a dostane odměnu (dnes cca 962 700 Kč), tam je. Jak velká je ale nevím. Takže je klidně možné, že větší šanci na výhru máte ve sportce.

    Další věc je, že se těžaři běžně spojují. Takže se jich spojí třebas 100 s tím, že hádají všichni. A když některý uhádne, tak si odměnu rozdělí. Odměna je pro jednoho rázem jen 9 627 Kč, ale díky většímu počtu těžařů je 100x větší šance, že tu nonci některý z nich najde. V případě těhle spolků (hledejte slovní spojení "mining pool") ale jako domácí těžař nic nevyděláte. Při dostatečně velkém spolku bude přísun peněz sice rovnoměrný, ale titěrný. To vás na víc vyjde elektřina.

    Pokud máte elektřinu zadarmo nebo velmi levně (zdravíme poslance ve služebních bytech), pak dokážete vydělávat i dnes. Stačí se přidat k některému většímu spolku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).