Hlavní navigace

Názor k článku Z prodejen zmizí úplně klasické satelitní SD set-top-boxy, předpovídají prodejci od Zip Zip - Není samozřejmě pravda, že HD přijímače jsou dnes...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 8. 2010 7:14

    Zip Zip
    Není samozřejmě pravda, že HD přijímače jsou dnes k mání za přibližně stejnou cenu jako SD. To platí možná pro výrobce, ti do VO skladů možná HD přijímače za cenu SD prodávají, ovšem už z VO se boxy nakupují za ceny o 100%, někdy i víc vyšší, myšleno v porovnání s SD přijímači s licencovanou čtečkou karet!!!
    Tak by mne tedy zajímalo kde je těch 10 dolarů, já bych spíš řekl, že jde o 100 dolarů! Porovnával jsem ceny nejen zde zmiňovaných VO dodavatelů.
    SD komplet se dá poskládat kolem 4 tisíc, HD komplet o 2 tisíce víc (6000,-), což je o 50% víc a těchto 50% dělá jen cena přijímače, vše ostatní je samozřejmě +/- stejné. Pokud jde o HD přijímače s CI slotem, tak už jen cena modulu zvýší komplet o cca 1000kč.

    Nicméně je jasné, že SD boxy postupně vymizí, tipuji tak do konce roku, bavím se o přijímačích s licencí CryptoWorks, UNI čtečky budou různé rádoby VO doprodávat i napřes rok, otázkou je kdo je bude lidem nabízet a riskovat tím problémy, i když v posledních letech prodává sat techniku kdejaký zelinář, který o licencích a problematice nemá ani páru. Rádoby VO proto, že takovéto VO beru jako zlatokopy, kteří nehledí na nějaké pravidla a zaplenili trh nejrůznějšími přijímači bez licence sys CW a je jim úplně jedno, že v budoucnu můžou nastat problémy!
    SD přijímač s Irdetem nikdo vyrábět nebude, to už nestojí za to, nyní je potřeba vyčkat, až lidé vymění SD přjímače za HD a za několik let se můžou využívat jen TP s DVB-S2.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).