Hlavní navigace

Názor k článku Z velkých televizí o souhlasu s TPP informovala nejpodrobněji ČT od Dan Volejník - Dobrý večer, pokud Nova nepřistoupí na TPP, jak to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2008 12:18

    Dan Volejník (neregistrovaný)
    Dobrý večer,
    pokud Nova nepřistoupí na TPP, jak to bude s vypínáním kanálu 41 (ČT 2) z vysílače Žižkov - Mahlerovy sady? Na teletextu ČT 1 str. 654 je uvedeno "kanál 41 dostane digit. síť 2 (Nova)". To se v ČT zbláznili nebo je to jen předběžná (a snad i nepravdivá informace)? Domnívám se, že je to podle současného TPP, který se ale po příštím pátku zřejmě bude muset změnit.
    V Praze se může vypínat analog už dávno, protože jsou tu všechny tři sítě. Je ale pravda, že např. na Žižkově u vysílače občas vypadává příjem MUXu B (3). Slyšel jsem, že se bude šířit i z Cukráku a doufám, že bude i ze Žižkova.
    Směrem na sever lze u okna ve 3. patře dokonce zachytit a poslouchat Buková Hora (MUX A na 2prutovou anténu od malé TV), ale protože dnes má stejný obsah jako MUX A v Praze, tak settopbox načte vždy jen jednu.
    Už se moc těším na září, kdy bude ta akce s vrtulníkem, chci si to nafotit a někam dát na internet nebo rovnou poslat do redakce Digizone, pokud budou mít zájem. Jen doufám, že bude znám termín alespoň týden dopředu, abych si na dva dny zajistil volno.
    AKTUÁlNĚ jsem naladil v MUXu C od Telefoniky "CT4 (HD Test)". Je to asi o 3 s zpožděné oproti MUXu A. Zajímalo by mne, zda se dá nějakým programem upgradovat TV karta v notebooku ASUS M50 (je uvnitř v zákl. desce), popřípadě vyměnit za HDTV kartu. Notebook by to měl zvládnout (2,4 GHz - 2jádrový procesor, 4 GB RAM, nVidia GeForce 9500M 512 VRAM - vše na asus.cz). Interní kartu (nebo externí USB tuner) bych si rád koupil až za pár let, kdy bude ČRa šířit MUXy v MPEG 4 AVC a možná i DVB-T2.
    Děkuji za odpovědi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).