Hlavní navigace

Názor k článku Z velkých televizí o souhlasu s TPP informovala nejpodrobněji ČT od Dan Volejník - Moc se omlouvám za předchozí týden staré příspěvky,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2008 13:40

    Dan Volejník (neregistrovaný)
    Moc se omlouvám za předchozí týden staré příspěvky, ale stisknul jsem jen odpovědět a po automatickém přihlášení se mi tam poslal starý příspěvek a už nově napsaný příspěvek se mi ztratil, takže to napíšu podruhé, a pak zruším automatické přihlašování.

    Ve středu jsem byl na Medvědíně, kde jsme chytil DVB-T z Prahy, Bukové hory a dokonce i z Krašova.
    Ve čtvrtek jsem se vydal na Sněžku. Na polské straně jsem chytil MUXy z Německa (ZDF,...) a dva z Polska (TV4, Polsat,... - MPEG 2; a TVP 1, 2, SPORT, HD,... - MPEG 4 AVC). Na české straně hrály DVB-T kanály 25, 34, 46, 58, 64. Anténa - dvouprutová 90 cm dlouhá od malé TV, přijímače - notebook ASUS M50 a DVD přehrávač/DVB-T přijímač MUSTEK MP80D. Cestou na Špindlerovu boudu po červené turistické značce (na polské straně) hrála Buková hora (jen pár desítek metrů pod vrcholem Sněžky), a některé německé a polské MUXy. Nad Špindlerovou boudou se načetl už jen jeden německý multiplex.
    Ve Špindlerové Mlýně hrála jen ATV - v centru dobře z převaděče Medvědín, v severní části města u Labe velmi špatně (lépe ČT 1,NOVA, hůře ČT 2, PRIMA a nějaké TVP).
    Zajímavé bylo také volné (přístupné) wifi na vrcholu Sněžky, ale protože baterie notebooku vydrží jen asi 2 hodiny, při příjmu TV a Wifi méně, píši až dnes z Prahy. Zkusil jsem také příjem ATV, ale už se mi vybila baterie na notebooku. Cestou jsem přijímal už jen na zmíněmém Mustku.
    Musím říci, že jsem byl velmi potěšen příjmem DVB-T až z Krašova. Je vidět, že vysílač s vysokým výkonem má opravdu ohromný dosah. Můj předchozí dálkový lov byl Na Velkém Javoru - asi 40 DVB-T programů z Německa, Buková hora 58 k a Vraní vrch 38 k v loni v létě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).