Hlavní navigace

Názor k článku Za dva týdny se rozhodne, jak to bude s vysíláním programu ČT3 od Pamětník - Jak to tak čtu, tak každý TV přijímač...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2021 13:53

    Pamětník

    Jak to tak čtu, tak každý TV přijímač by měl mít nad obrazovkou velký svíticí displej, na kterém by bylo stále vidět, s jakým datovým tokem je pořad vysílán. To je prý důležitější, než samotný program a divák by o tom měl být průběžně informován. Někteří asi namítnou, že by si to někteří diváci mohli vypnout, otočit ke zdi, nebo zakrýt dečkou a proto by bylo vhodnější tento údaj přidat povinně k logu stanice, ovšem s dostatečně velkými číslicemi a se stínováním, aby byl datový tok viděn na jakémkoliv pozadí a pořád. Pokud by hrozilo vypálení obrazovky, mohl by se údaj cyklicky pohybovat po celé ploše.

    Chápu také, že pro někoho může být ČT3 zbytečnou stanicí, osobně bych se také obešel bez mnoha klonů našich komerčních TV, ale všichni vysilatelé mají svůj důvod vysílat to, co vysílají. ČT3 je primárně retro stanice, má svojí sledovanost a když není lepší a dražší náplň pro standardní stanice ČT, těžko bude pro ČT3.

    Pan A. Nikoloki asi nemá moderní televizor, jehož procesor totiž umí téměř každý pořad zobrazit ve 4k, v té nejvyšší kvalitě s nádhernými barvami, bez blikání a s několika HDR vylepšeními. ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).