Hlavní navigace

Názor k článku Zakladatel Seznamu se vrací na místo činu od Tomáš Kapler - K čemu? Nepřehlednost vede k podvodům a generuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2011 22:47

    Tomáš Kapler

    K čemu? Nepřehlednost vede k podvodům a generuje černé peníze zneužitelné např. ke korupci (opakuji že nemyslím v tomto případě, že by se tak choval Seznam, ale doporučuji k pročtení působnosti firem, které figurují ve známých korupčních kauzách dneška)

    Velké firmě může být nepřehlednost celkem ukradená, protože jí to bude stejně počítat nějaký účetní a nějaký program a ten bude stejně drahý/levný bez ohledu na složitost.

    Velikost daní je větší téma, celková daňová kvóta v ČR je myslím relativně v souladu s jinými zeměmi v regionu.

    Obecně prostě považuji za chybu, že stát nějak nezvýhodňuje v Česku daně platící firmy (v rámci unijních možností samozřejmě), podobně jak to dělají některé západoevropské země. Resp. neznevýhodňuje ty ostatní.

    Ty peníze prostě vygenerovaly české ruce v české firmě od českých firem s podporou např. českých vysokých škol, které se Seznamem spolupracují atd. a tak prostě jejich odvádění do ciziny jen proto, že v souhrnu ušetřím o pár procent z obratu více považuji za podvod na všech - zákaznících, zaměstnancích i státu (byť tím podvod nemyslím samozřejmě de-iure)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).