Hlavní navigace

Názor k článku Žaloba proti Ulož.to môže byť premárnená šanca od Vojta 2 - Přiznávám, stahuju, ostatně to je legální. Realita je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2013 18:26

    Vojta 2 (neregistrovaný)

    Přiznávám, stahuju, ostatně to je legální. Realita je ale taková, že dělám to, co mi vyhovuje, můžu to dělat a přitom je to legální.

    Kdybych měl jinou srovnatelnou možnost, s bonusem čistého svědomí a menší pracnosti, vyberu si tu. Pro to ale chybí dvě věci:

    Filmy musí být vůbec dostrupné - spoustu věcí prostě legálně neseženu.
    A cena musí být přiměřená - částka pro mě musí být +- zanedbatelná. Přiměřená poplatku za kabelovku, koncesi ČT nebo levné DVD, které mimochodem krásně ukazují skutečnou tržní cenu. Takže nákup filmu se vším všudy do 50 Kč, s nějakým časově omezeným DRM řekněme do 10 Kč. A to rozhodně není málo - nebo snad mají autoři větší vejvar na jednoho diváka třeba z vysílání v televizi? Ani omylem. Nějaká práva držím, takže tuším, kolik se tak platí.

    Takže kdyby za tím nebyla nenažranost a kalkul typu - pokud mi to nezdesateronásobí zisky, je výhodnější to hodit právníkum a ty prachy vysoudit, stačilo by jako Baťa nabídnout všechno za víceméně symbolický poplatek, a vydělat na obratu. Kdyby mohlo například Ulož.to nabízet jedno stažení za 10 korun, výměnou za to by měl klient garanci kvality a dostupnosti (to hledání je někdy vo**r) a osm kaček by odvedlo panu Srstkovi, nemáme se tu o čem bavit, protože v takové situaci nový masový server vůbec nevznikne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).