Hlavní navigace

Názor k článku Žaloba proti Ulož.to môže byť premárnená šanca od OH - Vaše představa tedy je, že soubor nahraný na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2013 10:09

    OH (neregistrovaný)

    Vaše představa tedy je, že soubor nahraný na ulozto půjde stáhnout jen jednou? K čemu by taková služba byla dobrá?
    Neexistuje žádný důvod, proč obecně bránit masovému kopírování. Pouze držitelé práv mohou bránit neoprávněnému kopírování svého vlastnictví, mají na to od provozovatele nástroje a nechť to dělají. Ale musí při tom dodržovat stejné zákony jako každý jiný. Tedy nechat na pokoji to, co jim nepatří.
    Když už do toho taháme poštu, pošta nijak neomezuje počet balíků pro jednoho adresáta nebo odesilatele. Taky nesmí zjišťovat obsah těch balíků bez vážného důvodu a ani nesmí zjišťovat, zda údaje odesílatele uvedené na balíku jsou skutečné. Měla by tedy nést odpovědnost za obsah balíku, když neumí správně určit odesílatele?
    IMHO by lepší přirovnání než pošta byla samoobslužná úložná schránka na zavazadla - zaplatíš za používání na určitou dobu; něco do ní uložíš a kdo a jak to vyzvedne (najednou nebo po kouskách), nikoho nezajímá. Ani zajímat nesmí - dokud dodržuješ podmínky služby. A když schránku použiješ k trestné činnosti - (distribuci drog, například) - je na policii, aby tě přitom chytla a dodala do kriminálu. Ne na majiteli té schránky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).