Hlavní navigace

Názor k článku Zastaví Polsko dohodu ACTA? od x - Hmotne vlastnicvi existuje z jedineho duvodu. Kdyz neco...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2012 19:18

    x (neregistrovaný)

    Hmotne vlastnicvi existuje z jedineho duvodu. Kdyz neco mam ja, nema to nekdo jiny. Pozbude smyslu presne v okamziku, kdy lidstvo zprovozni technologii replikace hmotnych veci. Pak nebude mit vlastnicvi vubec zadny smysl, protoze kdokoli bude moci mit prakticky zdarma a kdykoli repliku cehokoli.

    Strasna predstava, co? Zadne fabriky, zadni dopravci, proste jen lusknu prsty a bude mi v predsini stat replika Davida.

    Mno a lidstvo v prubehu poslednich rekneme 30ti let zprovoznilo replikator na data, prakticky dokonaly - replika temer nic nestoji a proto jsou repliky proste bezcene. Kdokoli muze mit kopii lusknutim prstu. Kliknu a muzu mit doma kopii Bible kralicke ....

    Zadne skupine se zadna prava neupiraji, zadna prava totiz nikdy neexistovala. Ucelem odjakziva bylo ochranit nikoli autory, ale vydavatele pred jinymi vydavateli. Nemuze byt vubec reci o pravech autoru. Pravem autora je tak maximalne byt uveden jako autor. Ve chvili kdy svuj vytvor proda vydavateli, ztraci (minimalne by z logiky veci mel) veskera majetkova prava. A je tedy an vydavateli aby se popasoval s ekonomickou situaci, stejne jako remeslnik si musi kurevsky rozmyslet, jestli si muze dovolit nakoupit nakladne stroje.... a pokud bude remeslnik vyrabet neco, co si kazdy zvladne doma udelat lusknutim prstu, tak jednoduse nic neproda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).