Hlavní navigace

Názor k článku Zavřeme je všechny od anonym - Když někoho okradu, bude mu něco chybět. Když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2009 11:41

    anonymní
    Když někoho okradu, bude mu něco chybět. Když si na své vlastní náklady stáhnu kopii něčeho, nebude chybět nikomu nic.

    Kopírovat je normální. Jsou na to technologie, má to tisíciletou tradici, je to stěžejní součást kultury této planety. Není tedy venkoncem jediný důvod, proč to nedělat.

    Dělali to naši prapředkové a prapředkové našich prapředků. Kopíruje se už od dob nástěnných maleb, a to ve všech oborech lidské činnosti. Kopírování je hnací motor pokroku. Nelze lidem bránit v dalším šíření přijaté informace jen proto, že si pod tu informaci někdo namaloval céčko v kolečku.

    Komediantská chátra by si měla uvědomit, že umění vždy bylo živo z dobrovolných příspěvků. Umění nikdy nebylo stálým a garantovaným zdrojem příjmů. Odtud rčení "mít hlad jak herec," které už dnešní generace namnoze ani nechápou a domnívají se, že má něco společného s anorexií.

    Kopírování je potřebné, protože vrací komedianty zpět na jejich právoplatné místo ve společenském žebříčku - a ZÁROVEŇ jim dává do ruky bezprecedentní možnost, jak své dílo s minimálními náklady dostat k maximálnímu počtu konzumentů. A logicky - čím větší publikum, tím více lidí hodí něco "do klobouku" a tím lépe se komediant bude mít. Což samozřejmě platí pouze pro ty -schopné- komedianty. Ti neschopní, ti protlačení, protekční, ti uměle vytvoření, ti chcípnou hlady spolu s producenty a distributory.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).