Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zavřeme je všechny od anonym - Zato vy toho o zakonech moc nevite, kdybyste...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2009 14:19

    anonymní
    Zato vy toho o zakonech moc nevite, kdybyste vedel, tak taky vite, ze kdyz si vemete cizi auto a dojedete s nim z mista A na misto B a tam to auto nechate (pripadne jej nasledne vratite na misto A), tak jste se dopustil maximalne neopravneneho uziti cizi veci, ale ne kradeze.

    To vam totiz nekdo nejdriv musi dokazat umysl auto nevratit.
  • 28. 4. 2009 12:23

    anonymní
    prirovnani opet mimo, protoze srovnavate naprosto odlisne veci..


    pokud ale odnesete grafickou zakazku do grafickeho studia, tak ano, platite podle toho, kolik prace si objednate..
  • 28. 4. 2009 12:19

    anonymní
    demagogie - auto by nekomu chybelo, doslo by k jeho opotrebeni atd. atd., ale to nema smysl vysvetlovat nekomu, kdo nechape elementarni rozdil mezi hmotnym a virtualnim
  • 27. 4. 2009 23:42

    melkor (neregistrovaný)
    Takze vy si napred ukradnete - pardon, bez vedomi majitele vypujcite - auto a s tim se ucite jezdit?
  • 27. 4. 2009 11:19

    z (neregistrovaný)
    Znam spoustu lidi, kteri maji doma instalovany kradeny CAD (a vsemozne jeho doplnky) 3DS, Maya, ....

    Co mysliste, zpusobuji tim nejake skody ? Nerekl bych, prave naopak, nauci se s tim SW pracovat a pak jej nejspis budou jiz za penize pouzivat u sveho chlebodarce. Nebo vy znate jiny zpusob jak se s necim naucit pracovat ? Vy si nejdriv koupite auto a pak si dete delat ridicak ?

    Trial verze jsou v 90% pripadu nepouzitelne, omezuji praci natolik zasadnim zpusobem, ze se nedaji pouzit ani na prozkoumani moznosti SW (casto nelze ukladat, nebo max 15 minut provozu, ....).
  • 27. 4. 2009 9:42

    melkor (neregistrovaný)
    A proc by nemel mit stejnou cenu?

    Platim snad pri koupi za auto podle toho, kolik rocne najezdim? Asi ne, ze? Platim podle znacky a vybavy. Dtto u SW.

    Ovsem kdyz se krade, tak jen to nejlepsi. Bez ohledu na to, zda se moznosti vyuziji nebo ne. Preci nebudu za socku, ktera jeste nema ten nejdrazsi a nejnovejsi program. Ale platit? A proc jako?
  • 26. 4. 2009 15:19

    anonymní
    dobre, evidente jste nepochopil podstatu..takze jinak:

    proc by mel mit stejnou cenu ten, kdo jede na dovolenou 1x za rok a stejnou, kdo fotky z dovolene upravuje kazde dva tydny ?
  • 24. 4. 2009 7:37

    Libb (neregistrovaný)
    Pokud chcete upravit fotky z dovolené, tzn. jednou ročně, nic vám nebrání
    a) stáhnout trial verzi, udělat co potřebujete a smazat ji.
    b) koupit si Photoshop Elements za asi 2000 Kč, které na podovnou akci stačí s přehledem
    c) stáhnout si Gimp nebo jiný free nástroj na úpravy.

    BTW Photoshop na úpravy fotek z dovolené je nesmysl, pokud s ním neděláte často, bude vám víc k zlosti než k užitku. Na to jsou lepší nástroje pro laiky.

    Váš příspěvek ukazuje akorát v celé "kráse" myšlení zloděje - proč se snažit a najít levněnjší alternativu, když můžu ukrást tu nejdražší (a ne vždy nejvhodnější)?

    P.S. Analogie s tou dovolenou: chcete někam jet. To znamená, že buď potřebujete zaplatit cestovce (externí zadání) nebo jet sám. V tom případě potřebujete auto. Myslíte, že pokud chcete jen jednou na dovolenou, můžete si bez ptaní vzít sousedovo, i kdyby mu stálo celý rok před domem a nepoužíval ho? Ne ne, takhle to nechodí, pokud chcete používat něco, co udělal někdo jiný a nedal vám k tomu svolení, je to špatné a nijak, opravdu nijak to neokecáte.
  • 23. 4. 2009 11:41

    anonymní
    Když někoho okradu, bude mu něco chybět. Když si na své vlastní náklady stáhnu kopii něčeho, nebude chybět nikomu nic.

    Kopírovat je normální. Jsou na to technologie, má to tisíciletou tradici, je to stěžejní součást kultury této planety. Není tedy venkoncem jediný důvod, proč to nedělat.

    Dělali to naši prapředkové a prapředkové našich prapředků. Kopíruje se už od dob nástěnných maleb, a to ve všech oborech lidské činnosti. Kopírování je hnací motor pokroku. Nelze lidem bránit v dalším šíření přijaté informace jen proto, že si pod tu informaci někdo namaloval céčko v kolečku.

    Komediantská chátra by si měla uvědomit, že umění vždy bylo živo z dobrovolných příspěvků. Umění nikdy nebylo stálým a garantovaným zdrojem příjmů. Odtud rčení "mít hlad jak herec," které už dnešní generace namnoze ani nechápou a domnívají se, že má něco společného s anorexií.

    Kopírování je potřebné, protože vrací komedianty zpět na jejich právoplatné místo ve společenském žebříčku - a ZÁROVEŇ jim dává do ruky bezprecedentní možnost, jak své dílo s minimálními náklady dostat k maximálnímu počtu konzumentů. A logicky - čím větší publikum, tím více lidí hodí něco "do klobouku" a tím lépe se komediant bude mít. Což samozřejmě platí pouze pro ty -schopné- komedianty. Ti neschopní, ti protlačení, protekční, ti uměle vytvoření, ti chcípnou hlady spolu s producenty a distributory.
  • 23. 4. 2009 9:53

    honcka (neregistrovaný)
    od toho ma adobe v nabidce Photoshop Elements za cca 2000 bez dph, ktery je primo urceny pro domaci pouziti, nebo pouzit free gimpa
  • 22. 4. 2009 18:29

    Stemar (neregistrovaný)
    A proč si musíte obrázky z dovolené upravovat v profesionálním grafickém programu?
    Když se chci občas projet na kole, taky si nepořídím závodní speciál za 100+KKč ale něco z kategorie "hobby", v ceně úměrné mé peněžence a požadavkům.
    Navíc, speciálně u toho SW na úpravu obrázků máte tu příjemnou možnost že odpovídající programy si můžete pořídit zadarmo i legálně. Nejste-li profesionál zabývající se grafikou denně, nepoznáte rozdíl ...
    Osobně si myslím že jakkoli je proces s TBP snahou mediálních firem o odstrašující monstr-process a právně dost pochybený, přijímat obecně myšlenku kradou všichni => krást se smí je dost nebezpečný směr uvažování.
    Stejně tak mimo mi přijdou argumenty o "zastaralém obchodním modelu". V tuto chvíli s velikou pravděpodobností se v okruhu pár kilometrů od vašeho bytu vyskytuje nejméně jeden člověk, kterému bude způsob zamčení vašeho bytu připadat zastaralý a neodpovídající požadavkům doby. Je to snad dostatečný důvod k tomu aby si odemknul a odnesl co se mu zalíbí?
  • 22. 4. 2009 14:38

    anonymní
    Ono je to nedomyšlené daleko víc. Představte si, že si chcete třeba udělat nějaké úpravy obrázků z dovolené ve photoshopu a chcete si je udělat vlastnoručně, tedy nezadat to extérní firmě. A naproti tomu, je vedle soused, který denně dělá ve photoshopu a živí se tím. Podle současné úpravy by asi oba měli zaplatit jánevím 30.000 za nákup softwaru. To je přeci absurdní nepoměr. Je tedy chyba v uživatelích nebo v obchodní politice "autorů" ???
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).