Hlavní navigace

Názor k článku Zbyněk Pospíchal: Jaká rizika přináší chystaný zákon o kybernetické bezpečnosti? od Lahvac - Pokud se autor clanku povazuje za odbornika, mel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2013 3:23

    Lahvac (neregistrovaný)

    Pokud se autor clanku povazuje za odbornika, mel by vedet, co znamena "prvek nebo systém prvků kritické infrastruktury v odvětví komunikační a informační systémy" - napoveda je v krizovem zakone a jeho provadecich predpisech. Odbornik by si take nemel plest duvodovou zpravu a vecny zamer. Bohuzel jsou i ostatni vykriky v clanku zalozene spis na momentalnich pocitech autora, nez na vysledku studia te "tajne" predlohy (ktera byla mimochodem prubezne predkladana odborne verejnosti, takze kazdy, kdo v IT neco znamena, ji davno ma).

    Nez se bude tento odbornik k necemu priste vyjadrovat, doporucuji si prislusne dokumenty precist cele (idealne treba i vicekrat) a pokud neco nepochopi, nepovazovat to za fatalni problem a nedelat ze sebe verejne troubu, ale zeptat se nekoho, komu se to treba pochopit podarilo.

    Samozrejme, ze se cely ten navrh dal napsat mnohem lip, ale skutecne jeho problemy jsou uplne jinde, nez si autor svoji bujnou fantazii predstavuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).