Hlavní navigace

Názor k článku Zdeněk Šarapatka: V sázce není nic menšího než svobodná Česká televize od anonym - Vzhledem k tomu, že se už asi 15...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2020 15:38

    bez přezdívky

    Vzhledem k tomu, že se už asi 15 let a ne li víc, nezvyšoval koncesionářský poplatek, zatímco za tu dobu zde násobně vzrostly platy, zcela se změnily náklady i výdaje snad ve všem, jsou točící se bláboly o špatném hospodaření ČT, které je mimochodem transparentní, mimo realitu. Připomíná mi to asi dva roky staré Soukupovo vysílání na TV Barrandov. ČT na internetu, při přímém vysílání jeho pořadu, vyvracela jeho hausnumera. Porovnání ČT a soukromé TV totiž v mnoha ohledech vázne. Je zde mnohem větší podíl vlastní výroby, nekomerčních pořadů, tok zpravodajství, sportovní a dětský kanál atd.
    Tzv. špatné hospodaření je nyní zakrývací mantrou, sloužící k ovládnutí veřejnoprávního média politiky. V Maďarsku a Polsku je toto už realitou. Veřejnoprávní televize jsou už jen hlásnou troubou populistických vůdců. Už tam neplatí to základní pravidlo, že dobrý novinář nehlásí z generálního štábu bláboly generálů, ale popisuje realitu z bojiště.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).