Hlavní navigace

Názor k článku Ze zákulisí příprav HTML - W3C a WHATWG spojují síly od Vilém Málek - Nepleťte si výrobce prohlížečů se svatými dobrodinci. Jejich...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2007 21:02

    Vilém Málek (neregistrovaný)
    Nepleťte si výrobce prohlížečů se svatými dobrodinci. Jejich zájmem není sloužit seberealizaci uživatelů a webdesignérů, jejich zájmem je s minimální námahou nabídnout uživatelům co nejspektakulárnější podívanou, a to pokud možno tak, aby jiní výrobci prohlížečů nebyli schopni poskytnout totéž a uživatel byl nucen používat jen ten jediný správný (jejich) prohlížeč.

    Proto výrobci prohlížečů raději implementují proprietární vlastnosti a "standardizovat" je nechávají až ve chvíli, kdy už je konkurence umí emulovat.

    Máte pravdu, implementovat nový, zpětně inkompatibilní specifikaci je zdlouhavé, obtížné a nákladné, proto se také do toho nikdy nikdo nehrne (a proto W3C blahé paměti měl vlastní testovací prohlížeč, který tyhle věci implementoval).

    Chcete-li ovšem tvrdit, že uživatelé nepoužívali nový standard a proto ho nikdo neimplementoval, zaměňujete příčinu s následkem - nikdo nemůže začít jen tak používat něco, co prohlížeče neumí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).