Hlavní navigace

Názor k článku Zelení a lidovci si stěžují na ČT kvůli Otázkám Václava Moravce od anonym - No, mne zase ani tak nepobaví řeči, o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2010 18:29

    bez přezdívky
    No, mne zase ani tak nepobaví řeči, o hodných komunistech, od lidí, kteří jsou mladší a nezažili to, jako spíše, že na mne z toho jde, nevídaný děs. Ono je to hezké, takové řeči, jako plná zaměstnanost apod. Jenže to nebyla zaměstnanost, to bylo otroctví. Dělat za pár šupů od nevidim, do nevidim, na rudé grázly. A taky si neuvědomují, že dnes si mohou jet běžně zalyžovat do Rakouských alp. Nebo si zajet v létě k moři, do Španělska, Turecka, Egypta. Že to nehrozilo, že za vlády komunistů se mohlo jet, tak jedině k Balatonu. A už nemluvím ani o tom, že dnes si mohou koupit CD od jaké kapely je napadne a knihu jakou je napadne. Když by vládli komunisté, nedívali by se v televizi na film jako je Pán prstenů, protože ta kniha byla na indexu a četl jsem ji opsanou na kopíráku, za komunistů. Tohle mě vážně štve, že to těm mladým nedochází.

    Jistě proto píši, že ČSSD je pro mne nepřijatelná, za Paroubka a současného vedení, jinak je vůbec nezatracuji. Pokud se ho dokáží zbavit, spolu se současnými vůdci a nasadí nějaký rozumný program, klidně je budu volit o příštích volbách, jako už jsem je v minulosti i volil, ale letos rozhodně, ne.

    Nemyslím si, že by se zrovna lidí v TOP 09 potřebovali zviditelňovat, spíše nesouhlasí s něčím v ODS, tak si dělají vlastní stranu. Toto není poprvé. Už na počátku tu vedle ODS byla také ODA a někde měli rozumnější návrhy, nežli celé ODS a také jsem je jednou volil, tedy ODA. Bohužel to byla taková strana pravicových intelektuálů, byli příliš odtržení od reálného života a šli do kytek. To samé Ruml s US. Když by nebyli pitomci, měli se tehdy pokusit proti Klausovi ODS reformovat a ne utéct do svojí strany, která taky šla za nedlouho do pryč.

    Zelené se především pokoušel korumpovat Paroubek. To že se rozpadli asi na 6 stran, tak samozřejmě Bursík nese plnou odpovědnost a také ji z toho vyvodil, takže je tam nyní Liška, kupodivu přežili, takže uvidíme kam vykrystalizují.

    Svým způsobem se tu zbytečně tříští síly. Když se tedy podíváme na ODS, když by nebylo šíleného Klause a jeho sebestřednosti, mohla třeba ODA splynout s ODS a byla by to jedná, dejme tomu, v uvozovkách, pseudopravice. Nemuselo nikdy dojít k odštěpení US, za vše je zodpovědná tatáž osoba, jako za zpackanou privatizaci, tedy Klaus. Mohla být ODS daleko čistější a daleko silnější, když by nebylo, jeho.

    No a ČSSD ? Když by se KSČM bývala zrušila, mohli jejich potencionální voliči dávno být voliči ČSSD a mohla tato strana být také daleko silnější, té dnešní.

    Čili opravdu se tady mohly střídat dvě silné strany jako v USA a mohl být klid. No nestalo se tak. Komunisti dělají bordel dál. ODS doprasil Klaus. ČSSD nyní veleúspěšně prasí Paroubek. Bohužel.

    A tak je tu příležitost i pro ty menší strany a za chvíli tu už zase bude povolební hašteření a dohadování, kdo s kým ano a kdo s kým, ne.

    Jak říkáš, jsem teď natočený na 28,2°E a jdeme se raději věnovat jiným věcem. Politiky si asi i tak užijeme dost v následujících dnech.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).