Hlavní navigace

Názor k článku Žena-in v přechodu á la Radek Hulán od Martin Kalenda - Kauzu jsem studoval detailně a závěr mám jeden....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2009 13:56

    Martin Kalenda (neregistrovaný)
    Kauzu jsem studoval detailně a závěr mám jeden. Protože zbyl nějaký majetek ve firmě ale i ten vyfoukl věřitelům pod nosem.

    Aby si každý mohl udělat názor, firma dlužila cca 10,5 milionu a proto jsi půjčila od kamarádíčků papírově 8M (tj dluh by byl už pouze 2M vůči věřitelům). Dluh byl splatný 4 dny před vyhlášením konkursu. Po této operaci ovšem nikde nebylo těch 8M nebyli použity na úhradu dluhu (fyzicky IMHO nikdy neexistovali) ale firma ručila veškerým svým majetkem.
    Onen věřitel dluhu proto podal vylučovací žalobu a uspěl. Proto v podstatě nezbylo zhola NIC (dluhy). To je důvod proč se účetnictvím nezaobírala specializovaná forenzní účetní protože nic nebylo v podstatě tudíž nemělo cenu řešit expertýzou učetnictví cokoliv protože by ani ani analýzu nebylo z čeho zaplatit - pro věřitele by byl výsledek stejný, proste totální ztroskotání a ani procento plnění.

    Celá operace byla nazbrklo ale připravena, návrh na konkurs nepodal nikdo s věřitelů jak by se dalo domnívat ale přímo Radek Hulán. Sám přiznal že závazky NEJDOU splatit a jeho společnost je totálně předlužená kvůli druhotné platební neschopnosti (dělali se tam čárymáry s tou SUTTON INC - US firmou) takže tak.

    Já v tom mám jasno, vydrbat s věřiteli až na doraz.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).