Hlavní navigace

Názor k článku Získali jsme 100 milionů, a co dál? od Jan Barta - Napady? Dobrych je opravdu pomalu. Jediny napady, o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 8. 2000 22:01

    Jan Barta (neregistrovaný)
    Napady? Dobrych je opravdu pomalu. Jediny napady, o kterejch ja slycham jsou takovy, jako ze si zalozim portal o cestovani a zamerim se na tuhle atraktivni skupinu lidi a pak tam budu prodavat reklamu cestovkam. Takhle vetsina radoby internetovych podnikatelu v Cechach mysli! Jedinej model, kterej znaj je, ze budou prodavat reklamu a vsechny sluzby budou zadarmo. Pak se nemuzete divit, ze se na vas investori vykaslou. Vsichni tady prskate, ze do vas nikdo nechce investovat, ale nemeli byste to svadet na "kapitalisty" venture investory nybrz na sebe. Asi je neco spatneho s tim vasim napadem. Chapu, ze se v Cechach nepohybuje moc angelu, ale je to proste nami. Ceska povaha ma tendenci vsechno svadet na jiny, v tomto pripade na neochotu fondu rizikoveho kapitalu. Proste si pamatujte, ze kdyz jste dobri, tak to musite dotahnout daleko vsude ve svete, i v Cechach (chapu, ze za totace to moc neslo) a kdyz v Cechach nedostanete penize, tak to svedte na sebe a nevymlouvejte se porad.

    Musim vam rict, ze v Cechach je v podstate velmi snadne dostat kapital. Jen musite mit atraktivni business model, hlavne ne zalozeny na vydelkach z reklamy. Chce se to poohlednout v B2B, wireless, broadband apod. Kdyz chcete vydelat penize, tak vasi firmu uz musite stavet tak, ze se stane atraktivni pro jinou firmu a pak vas koupi. Takhle se vydelavaj penize na netu, ne, ze budete vydelavat na prouzkovy reklame. Tu firmu musite taky stavet globalne, ne, ze se zamerite na Cechy. Kaslete na nejaky IPO, jak vsichni u nas v kazdym rozhovoru rikaj, ze to jejich cil a mnohdy ani nevi co to je. Preji mnoho uspechu! Doufam, ze se to vas nedotklo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).