Hlavní navigace

Názor k článku Zkušenosti s příjmem první sítě digitálního rozhlasu v Praze od anonym - No, já jsem původně chtěl nějakého ,,jezevčíka" tedy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2011 15:26

    bez přezdívky
    No, já jsem původně chtěl nějakého ,,jezevčíka" tedy to čemu říkají kuchyňské rádio a aby to bylo i na baterie aby bylo možno jednak vyzkoušet Teleko u nás. Do liberce by měli přijít. Jednak si to vzít k rodičům do Prahy a vyzkoušet si jak to už teď běhá u nich a pak zase u nás, co tady jde chytit ze Saska v III Bandu a případně si to vzít na dovolenou a hrát si a to jak třeba někde v kempu na Šumavě nebo třeba i v zahraničí. Původně jsem chtěl aby to mělo FM a DAB/DAB+ /III.Band a L Band/. No později mě zaujala ta myšlenka autorádia a k tomu DRM. Tedy mít FM a DAB/DAB+ s III bandem a L Bandem a ještě DRM / DV/SV/KV/ v autě. To by se mi líbilo. A šlo by to různě zkoušet a hrát si... A pak protože to rádio je opatřitelné ještě hůře nežli to kuchyňské rádio, zase znovu začínám uvažovat o kuchyńské rádiu. Ovšem s tím, že se mi bude tedy s příchodem VDSL měnit síť a už tedy půjde i o Wi-Fi a v tom případě bych mohl u takového kuchyňského rádia využít i netové stanice přes Wi-Fi a naopak asi už bych u něj nepotřeboval to DRM. Ale tady se projevuje jedna věc.
    A to je otázka zda to vůbec má smysl ? Tedy do dnes například nezaplnili televizemi DVB-T Mux 3.
    I v muxu Teleka v L bandu jsou nyní 2 prázdné pozice. Zdá se, že před dvěma lety bylo snad více nadšení nebo více přijímačů DAB/DAB+ a vtírá se otázka, zda to nevymírá aniž to uspělo ? Samozřejmě, netových rádií bez DAB je právě na trhu dost, ty jsou i u nás a i ve ,,východním" Německu jsou s nimi přeplněné regály, malé, velké, tlusté, tenké, levné, drahé, vzhledné, nevzhledné, dle libosti...Ale o netové rádio mi primárně nešlo, ale pokud už ta možnost je a DAB/DAB+ by někdy úplně chcíplo, tak by to alespoň k něčemu bylo...

    Zda vydrží firmy TELEKO a RTI ,
    http://www.rticz.com/
    v nějakých lokalitách mimo Prahu. To je otázkou ? Na druhou stranu od začátku tady vykládám, že pokud mi v tom poskytnou rádia, která jinak nedostanu... Proč ne ? Například určitě by bylo zajímavé jet se projít na šumavu a při přesunech mezi lokalitami tam třeba v autě poslouchat z L bandu radio Samson, někde mimo dosahu jeho FM.
    Teď, ale je ta otázka. Půjdou takové stanice do DABu nebo nepůjdou ?

    Zajímavá paraela s DVB-T. Tady už rok běželi digitálně Němci. 12 programů jelo jako z praku.
    Ovšem STB na DVB-T jsem si musel zajet koupit do Prahy. Tady jsem prošel zcela všechny prodejny elektro a našel jsem STB slovy TŘI KUSY ! O rok později jimi bylo přeplněno a byly všude a za srandovní ceny 400Kč apod. Namontováný tuner a nikoli mpeg2 ale už mpeg4 byl taky v každém televizoru.

    Co, je tedy třeba aby tu byly přijímače na DAB+ ? Nebo kdy zde budou ?
    Tak uvidíme. Asi nemá smysl spěchat. Ono se to nějak vyvine.
    Jako se někdy nějak vyvrbí i ten Mux 3 nebo Mux 4 v DVB-T.
    Tak se někdy vyvrbí nějak muxy Teleko a RTI a i třeba ČRa.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).