Hlavní navigace

Zlatá česká hlavička opět triumfuje!

30. 5. 2005
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pokud patříte k pravidelným čtenářům Lupy, jistě vám neuniklo množství článků, věnujících se problematice online plateb v našich končinách. Pokud jste chtěli, aby vám někdo platil online, měli jste víceméně smůlu. Až donedávna! Nyní totiž zlatá česká hlavička objevila zaručeně fungující způsob, jak na online platby. A je osudové, že to byla opět hlavička Aleše Slabého!

Aleš Slabý je fenomén, a pokud jste o něm nikdy neslyšeli, znamená to, že nejste „internetově in“. Pokuste se to rychle dohnat kliknutím sem a brzy zjistíte, že Aleš se věnuje internetové reklamě, zrychlování vytáčeného připojení, kopírování telefonních karet, erotickým fotografiím a výměnným sítím již odedávna. A vždycky byl především byznysmen – i když mu chyběli zaměstnanci nebo plnoletost.

Aleš Slabý se, podobně jako Jára Cimrman, angažuje v mnoha oborech lidské činnosti. Ovšem narozdíl od Cimrmana, který byl nejednou nucen uznat, že se při své činnosti dostal do slepé uličky, a oznámit světu: „Tudy ne, přátelé,“ Aleš pokračuje těmito uličkami neúnavně dále, a to tak dlouho, dokud nepřestanou být slepými nebo mu někdo nezruší hosting. Případně vám vysvětlí, že nejsou uličkami, natož slepými uličkami.

A teď už konečně k jeho nejnovějšímu zlatém hřebu s online platbami. Princip celého revolučního postupu je popsán na stránkách kazaa.cz, kde Aleš nabízí „jediný zcela legální (!) program, který umožňuje komunikaci mezi komunitou miliónů členů, kteří sdílejí své multimediální soubory“ (vykřičník je jeho), s nímž si můžete stáhnout z Internetu „nejnovější filmové tituly a ještě nevydané hry“, o čemž váš přesvědčí i tato seriózně míněná (!) reklama [MP3, 719 KB](vykřičník je můj). A celé to sponzoruje MTV Music Television.

Pokud si chcete tento program (zdráhám se napsat „jeho program“) zaregistrovat pomocí své platební karty, návod je na Kazaa.cz a cituji ho v plné jeho kráse: „Máte-li embosovanou platební kartu a chcete-li s ní zaplatit, zašlete e-mail s číslem karty, datem skončení platnosti, CVC kódem a částku, kterou nám chcete věnovat, na adresu creditcard@ka­zaa.cz, realizace probíhá obvykle do jedné hodiny.“

BRAND24

Musím říct, že tento revoluční postup funguje překvapivě dobře. Moje realizace proběhla již několik sekund po přečtení této jeho věty, nikoliv až za hodinu. A to jsem ani nikam žádný e-mail neposílal.

Prorokuji, že Aleš Slabý (který to ostatně s bankovními kartami umí odjakživa, jak se dočtete v seriózním tisku) ještě neřekl své poslední slovo a jednou zastíní i P.T. Barnuma a Járu Cimrmana.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je víceméně nezávislým publicistou, překladatelem, programátorem, skladatelem a tak podobně.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).