Hlavní navigace

Názor k článku Zlé zákony jsou pryč, problémy zůstávají od Tom - 1) Cenu si můžete učit, jak je vám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2012 23:10

    Tom (neregistrovaný)

    1) Cenu si můžete učit, jak je vám libo. Když bude přijatelná, budete mít zájemců mnoho, když bude přehnaná, nekoupí nikdo. Co by ale byla nehoráznost, kdybyste za své dílo požadoval výpalné při prodeji jiného zboží. Přesně to se dnes děje výběrem tzv. náhradních odměn.

    4) At tak ci jinak, ti zprostredkovatele dnes nejsou potrebni. Jsou zbytecnym clankem v ceste dila od umelce k zakaznikovi. O ochrannych svazech to plati dvojnasob.

    5) Zkuste domyslet, co by se stalo, kdyby nesmyslne IP bylo "vynalezeno" na usvitu lidstva. Bud bysme dnes platili poplatky za kazde pouziti kola, ohne, vrznuti dverma, proste za vse. Vse je totiz vysledkem nejake dusevni cinnosti. Nebo bysme byli jeste na stromech. Treti moznost je, ze by lidstvo poznalo, ze koncept IP je nesmysl, a uz davno by se ho zbavilo. Doufam, ze k te treti moznosti rychle dospejeme.

    6) Nositele prav bojuji proti kopirovani, ale predevsim proto, aby levne, snadne a rychle kopirovani mohli pouzivat pro sve obohaceni. Kazdy vyrobce jakehokoliv zbozi, nebo poskytovatel sluzeb, dostane zaplaceno jen jednou. A to i tehdy, kdyz jeho vyrobek slouzi desitky let. Kopirovaci monopol chce sve "vyrobky" sam levne kopirovat, a prodavatt to digitalni nic stamilionkrat, klidne i opakovane desitky let. K tomu protlacuje naprosto nehorazne "smlouvy" a zakony. Dekuji, nechci, klidne si ta sva dila nacpete zpet do hlavy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).