Hlavní navigace

Názor k článku Znovu vynalezená USB klíčenka od JGL - Vždyť podle prezentace to dokáže leda sdílet data...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2011 10:11

    JGL (neregistrovaný)

    Vždyť podle prezentace to dokáže leda sdílet data mezi POUZE DVĚMA PC! A ještě s sebou musíte tahat nějaké zařízení...

    Daleko lepší mi přijde Dropbox! Nemusíte s sebou vůbec nic tahat. Data se automaticky dokáží synchronizovat s PC, notebookem, mobilem i serverem. Pokud se chcete podívat na něco můžete odkudkoli ze světa i přes webové rozhraní - nemusíte nic instalovat. A data můžete velice jednoduše sdílet s ostatními a určovat pravidla co kde mohou a nemohou. Navíc všechno je šifrované přes SSL a uložená data jsou zašifrovaná AES-256.

    No a pokud si někdo potřebuje posílat velké množství dat, viděl bych jako nejjednodušší řešení na domácím PC spustit normální FTP server a odkudkoli se připojíte můžete z něj stahovat nebo na něj ukládat.

    Nějak nevidím ten užitek, který mi iTwin přinese. Propojit se mohou jen dva uživatelé (a ještě k tomu jen PC, ne třeba mobil) a neustále s sebou musím tahat nějaký HW.

    Kdybych měl s sebou tahat HW ke každé on-line službě, kterou využívám, musel bych asi neustále chodit s krosnou :-DD

    iTwin je navíc z hlediska investorů nerentabilní. Protože když přijde konkurence se SW řešením, tak cenu může nabídnout velice nízko (v případě třeba DropBoxu je to 0,- za základní variantu). Ovšem díky nutnosti HW u iTwinu se musí zaplatit výroba, přeprava a distribuce samotného HW a nikdy tak nemůže jít tam, kde může pouze softwarová konkurence...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).