Hlavní navigace

Názor k článku Zprávy z Depa (6): návrh nechávat v datových schránkách zprávy i po 90 dnech opět neprošel od Tom - Tak s tím úmrtím snad zase není takový...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2021 11:48

    Tom

    Tak s tím úmrtím snad zase není takový problém ne? Pokud mám pocit, že je dokument (pro rodinu) důležitý, tak si jej stáhnu do PC, vytisknu a doma dám do šanonu. To je holt podstata elektronizace, že nikdo za nic neručí a co je někde dneska na vzdáleném uložišti, zítra být nemusí (ani na tom lokálním disku).
    Riskujete ztrátu s papírovým dokladem skoro stejně jako s elektronickým.
    Mě vadí to, že ten datový trezor není pro občany zdarma. Platím daně, stát z těchto mých daní stamiliony ročně dotuje provoz tohoto systému, tak proč bych měl platit něco dalšího? Navíc z toho, že mám datovku stát znovu profituje, protože ušetří papír, toner, obálku i poštovné, navíc mi lehce dokáže, že a kdy jsem dokument dostal.
    Každý freemail mám určitý prostor zdarma, tak nechápu, proč tuto elementární službu nechce poskytovat svým daňovým poplatníkům i stát. Těžit z toho budou oba.
    Pak se diví, že to lidi nechtějí. Bodejť by taky jo, když mi smažete něco, co po mě budete zachvilku chtít a když Vám to dám doma ručně vytištěné (bez razítka při konverzi na CzechPointu), tak mi řeknete že to neuznáváte.
    Už byste se páni poslanci měli vzpamatovat. Elektronizace v tomto státě je jak za krále klacka. Do Estonska už jste se jeli dívat několikrát, tak nevymýšlejte vlastní kolo, když ta funkční už někdo vymyslel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).