Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku E-banking: Bez Internetu ani ránu? od Jerry III - většína bank dříve nebo později musí být schopna...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 4. 2001 1:50

    Jerry III (neregistrovaný)
    většína bank dříve nebo později musí být schopna zakládat účty velmi rychle, takřka na zavolání či "na kliknutí"

    Tahle veta me dost zarazila, uz sem ve statech pres ctyri roky, takze mi spousta veci unika - znamena to, ze v evrope vice mene normalni cekat na zalozeni uctu? No fuj ... Ja sem si nejak zvykl na to, ze zalozeni uctu je otazka deseti minut (vcetne obstarani seku) ...
  • 19. 4. 2001 8:43

    PK202 (neregistrovaný)
    Ahoj.
    Ale neni. Behem poslednich dvou let jsem zakladal 3 ucty (IPB,Union banka,Komercni banka) a nikdy to netrvalo dele nez par desitek minut a v poslednich dvou pripadech to bylo vcetne home bankingu.

    Zalozeni uctu "na kliknuti" zatim IMHO brani legislativa. Po praktickem "zprovozneni" el. podpisu bude zrejme mozne zakladat osobni ucty opravdu i pres fromular na Internetu. Firemni asi jeste ne (nutnost overeni ZL resp. vypisu z rejstriku firem)

    Jinak z meho pohledu, je Home banking zalozeny na primem modemovem spojeni do banky lepsi reseni (hlavne bezpecnost) nez Internet banking zalozeny na spojeni pres verejnou sit (Internet). Az par uctu vykradou, projevi se to i na duvere a poctu uzivatelu.



  • 19. 4. 2001 11:51

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Ne, to skutecne neni - samozrejme az na vyjimky. Tou je - k moznemu prekvapeni - prave elektronicka EBanka, kde je nutne se pro zalozeni uctu OBJEDNAT PREDEM - a bez toho me vykmitli. To je velmi zvlastni a dost nestastny, nicmene nastesti naprosto ojedinely exces.
  • 19. 4. 2001 13:58

    Yenya (neregistrovaný)
    S tim objednanim predem jsem to spis povazoval za plus. Ja jsem si naklikal do formulare vsechny potrebne udaje, oni mi mailem poslali, kam mam prijit, ja jsem prisel, a oni mi jen predvedli jejich system a dali jiz vyplnene papiry k podpisu. Pokud ma nekdo prijmeni se ctyrma souhlaskama vedle sebe, tak oceni, ze sve prijmeni muze nekam napsat a nemusi je nekomu natrikrat diktovat :-)

    Ale na druhou stranu je fakt divne, ze nekoho odmitnou jen proto, ze se neobjednal predem.

    -Yenya

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).