Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Foto: Jak Amazon v Dobrovízi třídí a rozesílá vánoční dárky od Karel - Pracuji v české pobočce americké firmy. Takové nápisy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2015 13:41

    Karel (neregistrovaný)

    Pracuji v české pobočce americké firmy. Takové nápisy tu nemáme. Asi proto, že generální ředitel není čech. Obávám se, že ty "motivační plakáty" jsou náš český vynález.

    Ale třebas to bonzování u nás platí. To američané mají v mentalitě, že když někdo dělá něco špatně, tak je to špatně. Měli jsme tu paní, co běhala po skladě v sandálech. Její kolegové to opakovaně hlásili, dostala dokonce písemnou výtku za porušování bezpečnostních předpisů. No a pak jednoho dne blbě šlápla na paletu a nějak se jí v tom ten sandál šprajcnul a skončila půl roku na nemocenské s poraněnou achilovkou. Jiná zase často běhala. Až jednou uklouzla a rozbila si koleno o paletu. Má invalidní důchod, do práce už se nevrátila. Pár skladníků zase praktikovalo seskakování z vozíků (automat zjistí, že na něm nikdo není a zastaví). Až do dne, kdy po jednom seskočení to automat zastavil a nezajištěný náklad pokračoval dál a spadl rovnou na pracoviště mistra. Zničil tiskárnu a ulomil kus stolu. Po pár takových incidentech už jsme si na ten americký styl zvykli - když někdo nemá reflexní vestu, nebo nemá obuv s pevnou patou a špičkou, běhá po skladě, nedodržuje pravidla bezpečnosti apod., tak to bonzujeme. Od českého "tak ať se klidně zabije, to je jeho věc" k americkému "bezpečnost je záležitostí nás všech". Body za bonzování nemáme. Bonzujeme proto, že známe lidi, co byli půl roku na nemocenské, známe paní, co už nikdy nebude pořádně chodit a známe i ty dva kluky, co se podruhé narodili jen díky tomu, že neseděli na svém místě ve chvíli, kdy tam idiot vrhnul půl tuny materiálu.

  • 10. 12. 2015 15:26

    p-e-t-e-r-s-o-n (neregistrovaný)

    Od pohledu nesympaticke prostredi, ty trapne napisy po zdech a cedulich, lidi na fotkach nevypadaji vubec statne, ... ani se nedivim, je to novodoby otrokarsky system. A te reklamy co bylo v radiu ... az 20.000 hrubeho mzda... svoz autobusy, ale ze ten autobus objizdi kde jakou prdel a clovek jede do prace snad nekolik hodin, to uz se nikde nerika. Takze, za mne Amazon rozhodne palec dolu, domnivam se, ze ve 21 stoleti, by firma a prace mela vypadat jinak!

  • 10. 12. 2015 20:00

    ja (neregistrovaný)

    k těm 20 000

    Minulý týden mě manželka po delší době zase vytáhla na nákupní dvojboj Tesco/Lidl. V obou byl inzerát cca tohoto znění. Přijmeme prodavačku, nástupní plat 13 000.

    Takže vzhledem k tomu je těch 20 docela nášup. A pro ty lidi včetně svozových autobusů zdarma je to docela dost peněz.

    Ty motivační kecy jsou v každé americké firmě včetně kladných bodů za to, když bonzneš kolegu, který šel po schodech, nedržel se zábradlí a ještě nedej bože u toho telefonoval.

    Otrokářské způsoby nehodnotím, nevím jak to tam přesně funguje.

  • 12. 12. 2015 18:03

    xf (neregistrovaný)

    Velikou neznalost z tebe cítím. Motivační hesla, nástěnky, hesla, kolektiv měsíce, pracovník týdne, to vše je stařičká záležitost z USA. Už více než sto let stará.
    Tohle nevymysleli komunisti, ty to i s chlupama u nás před 60-ti lety opsali u jejich manažerských příruček, v Sovětském svazu ještě dříve, v 30-tých letech..

    Ostatně ono se stačí podívat na echt US firmy, které prodávají frančízu i s chlupama, tam je to nejryzejší, ty emerická firmo. McDonald, Re-Max.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).