Hlavní navigace

Google končí s podporou protokolu Exchange ActiveSync, RIP Google Sync

15. 12. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Končící podpora Exchange ActiveSync u Google může znamenat, že uživatelé mobilních zařízení mimo Android platformu budou muset hledat nová řešení jak se připojit na Gmail (zde pomůže IMAP), kalendáře (Google doporučuje CalDAV) a kontakty (Google doporučuje CardDAV).  Podpora pro ActiveSync by měla zůstat pouze u uživatelů, kteří si platí Google Apps. Od 30. ledna 2013 pak pro ostatní uživatele  přestane být možné Google Sync používat pro nově založené účty, pro již existují by mělo vše zůstat…

Končící podpora Exchange ActiveSync u Google může znamenat, že uživatelé mobilních zařízení mimo Android platformu budou muset hledat nová řešení jak se připojit na Gmail (zde pomůže IMAP), kalendáře (Google doporučuje CalDAV) a kontakty (Google doporučuje CardDAV). 

Podpora pro ActiveSync by měla zůstat pouze u uživatelů, kteří si platí Google Apps. Od 30. ledna 2013 pak pro ostatní uživatele  přestane být možné Google Sync používat pro nově založené účty, pro již existují by mělo vše zůstat funkční.

Zdroj: Google Sync End of Life a Google Sync

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).