Hlavní navigace

Google změnil podmínky, na Bloggeru zakázal obsah pro dospělé

24. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Pokud jste snad na blogu vytvořeném v blogovacím systému Blogger od Googlu publikovali „otevřeně sexuální“ obsah, máte smůlu.

Od 23.března nedovolí Blogger využívat „sexually explicit or graphic nude images or video“, tedy v zásadě nahaté obrázky či videa. Co přesně si pod tím Google představuje, ale zůstává otázkou. 

Existující blogy s podobným obsahem se každopádně po tomto datu stanou soukromými – budou tedy viditelné pouze pro vlastníka, správce a lidi, kterým byly nasdíleny.

Aktualizace Adult content policy on Blogger (česká aktualizovaná verze prozatím k dispozici není) je mírně sdílnější, ale ani z ní mít jasno nebudete. Dozvíte se tam například, že „…stále povoluje nahotu, pokud je obsah využit k veřejnému prospěchu.“

BRAND24

Čistě teoreticky tedy můžete uvažovat o provozování uměleckého, výukového, dokumentárního či vědeckého blogu na toto téma. Čistě prakticky asi bude záležet na tom, jak se vyspí ten, kdo bude nahlášený obsah posuzovat.

Blogger má své vlastní Obsahové zásady služby, které ale prozatím aktualizovány nebyly – doposud totiž obsah pro dospělé povolený byl a takovéto blogy bylo možné označit jako „pro dospělé“.

Obsah pouze pro dospělé: Ve službě Blogger je povoleno zveřejňovat obsah určený pouze pro dospělé, včetně obrázků a videí zobrazujících nahotu nebo sex. Jestliže váš blog obsahuje obsah určený pouze pro dospělé, označte jej prosím v nastavení služby Blogger jako „pouze pro dospělé“. Můžeme tak také označit blogy s obsahem pouze pro dospělé, které neoznačili jejich majitelé. Před obsah všech blogů označených jako „pouze pro dospělé“ umístíme stránku s upozorněním na obsah pouze pro dospělé. Jestliže váš blog má stránku s varováním, nesnažte se ji prosím obejít nebo deaktivovat – tato stránka slouží k ochraně všech uživatelů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).