Hlavní navigace

Hackeři hlásí další úlovek – přes 6 milionů kradených hesel k Dropboxu

14. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kradení a zveřejňování přístupů ke cloudovým službám je poslední dobou v módě. Po iCloudu a Gmailu přišel na řadu Dropbox.

Je to pořád podle stejného scénáře. Ani jedna z napadených firem nepřiznává hack, ale všechna vina je na uživatelích nebo službách třetích stran. Ať už to byl Apple, jehož uživatelům ukradli hesla k iCloudu a díky tomu se internet plní nahými fotkami celebrit, nebo Google, který nedávno řešil pět milionů uniklých postarších hesel k Gmailu v Rusku.

„Dropbox nebyl hacknutý, loginy a hesla byla naneštěstí ukradena z ostatních služeb a využita pro průnik do našeho systému. Už jsme podobné útoky zaznamenali. Zveřejněná hesla už jsou navíc prošlá,“ komentuje Dropbox na svém blogu

Úplně stejně reaguje i Snapchat, kterému zase uniklo 200 tisíc fotografií. A i v tomto případě za to mohou uživatelé a třetí strana. 

Tipy C

Přesto na webu visí už prvních 400 dropboxových účtů a hackeři budou uvolňovat další podle toho, kolik se jim sejde bitcoinových darů. Zatím se dostali podle abecedy od benitacran@btinternet.com po bigjoetownsend@hotmail.com.

Dropbox přitom varoval před phishingem už od minulého týdne. Teď už mu nezbývá než vyzvat uživatele k tomu, aby si přinejmenším změnili heslo. O důvod víc v případě, že používají dropboxový účet i v jiných aplikacích. Služba vyzývá i k aktivaci dvoustupňové autentifikace. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).