Hlavní navigace

HBO GO s rozšiřováním dostupnosti avizuje další připravované novinky

24. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Chystá se třeba aplikace pro Windows Phone. Chromecast začne česká verze online videotéky podporovat po oficiálním uvedení zařízení na český trh.

Uživatelé video-on-demand služby HBO GO se často ptají, proč její česká verze nepodporuje Google Chromecast. Odpověď je jednoduchá. Provozovatel služby čeká na oficiální uvedení zařízení na tuzemský trh. K tomu by dle nepotvrzených informací mělo dojít během podzimu. Dosavadní prodej je z šedého dovozu.

Jakmile Google svůj žádaný HDMI dongle oficiálně uvede na český trh, bude jej podporovat rovněž česká verze HBO GO. Naopak se stahováním filmů a seriálů pro přehrávání off-line to vypadá bledě. Poskytovatelé obsahu se totiž k žádané funkci staví odmítavě, takže HBO se zatím omezí na tituly z vlastní produkce.

BRAND24

HBO GO zamíří také na další platformy. Přibude mobilní aplikace pro Windows Phone. Doplní stávající mobilní aplikace pro Android a iOS. Chystá se rovněž dotyková aplikace pro Windows 8 a vyšší, která doplní webovou verzi služby. HBO GO rovněž podporuje vybrané chytré televizory Samsung a LG.

Videotéka HBO GO není přístupná všem zájemcům. Je spojena se službami placené televize. Její dostupnost českým zájemcům se letos výrazně zlepšuje. Od 1. září se nově otevírá zákazníkům satelitní služby freeSAT (dříve UPC Direct). Před pár týdny byla zpřístupněna abonentům IPTV služby O2TVkabelové televize UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).