Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak stát vymáhá lokální právo na globálním Internetu od Miloslav Ponkrác - Mě by jenom zajímalo, kdyby provedli v Německu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2009 2:09

    Miloslav Ponkrác
    Mě by jenom zajímalo, kdyby provedli v Německu nějakému Němcovi, či německé firmě kontrolu na nelegální sw a našli tam Slysoft, jak by to dopadlo.

    Jinak, že Slysoft vydělává, tomu se nedivím. A upřímně, jsem rád, že někdo dupe na ty nesmyslné ochrany, a dokazuje světu, že jsou na nic.

    I když BluRay se možná zabije sám.
  • 7. 1. 2009 18:43

    Barbar (neregistrovaný)
    Například firma SlySoft, jejíž známé produkty CloneCD, CloneDVD a AnyDVD už potkal nebo alespoň slyšel tento název někde každý s tím problém nemá! :-)

    V Německu a tedy v celé EU byly produkty firmy slysoft prohlášeny za nelegální a byla jí zakázána distribuce a další vývoj...

    SlySoft přesunul své sídlo do Karibiku a podniká vesele dál akorát s tím rozdílem, že ze zisku už nic neodvádí Německu (EU)! A kdyby někdo přece jen chtěl zablokovat platby kartami, tak SlySoft používá např. systém paysafecard (podobné jako paypal, paysec atd.)

    A žádný stát nijak nezablokuje systémy na principu paypal :-) Protože to nejsou bankovní systémy a nemá nad nimi kontrolu...

    Navíc peníze jdou poslat i ne přes kartu, ale rovnou na účet a pokud těžko si umím představit "zablokovaný převod" - pracoval jsem v bankovnictví, ale zajímalo by mě co konkrétně tím autor myslí... Rozhodně tam peníze musely jít poslat alespoň hotovostním vkladem pokladnou cizí banky - vklad na účet blokovat nejde - dokonce ani na obstavený exekučně :-)))

    Tím chci jen říct, že vynutitelnost lokálního práva je nulová a např. SlySoft se celé EU zastavit nepodařilo a nikdy nepodaří... Zrovna tak, jako se nikdy nepodaří "dopadnout" autory odpor.org - fašistického webu, nehledě na to, že i kdyby ano, tak je nemají za co obvinit, protože všechny materiály, webová adresa i hosting serveru je v USA a tam není propagace nacizmu trestná, ale naprosto legální věc :-) A že na to chodí čeští uživatelé a web je v češtině - hmmmm... no taky můžu psát na české stránky anglicky nebo třeba turkmensky, to je jedno :-)

    Mimo to myslím, že SlySoft leží v žaludku úředníkům daleko víc už jen pro to, že pro něj pracují IT odborníci z EU zaměstnaní "papírově" pod Karibským zaměstnavatelem... A úředníci na tom nejsou schopni nic změnit :-) A i obraty SlySoftu jsou daleko větší než ruského serveru s mp3 v době jeho největší slávy - a RIAA leží produkty SlySoftu taky pěkně v žaludku :-))
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).