Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Je Zpráva o českém Internetu velká blamáž? od Martin Hosek - Petre, pokud jde o spolupraci s Centrum.cz, Tvoje informace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2000 11:01

    Martin Hosek (neregistrovaný)
    Petre,

    pokud jde o spolupraci s Centrum.cz, Tvoje informace nejsou ani v nejmensim presne. Portal Centrum.cz je jednim z mnoha kanalu pro rekrutaci do naseho iPanelu a spoluprace zacala jiz na konci dubna letosniho roku. Navic jde o klasicky obchodni model, takze zde neni ani prinejmensim mozno hovorit o "nadrzovani".
    Pokud jde o vlastni vyberovy soubor, mensi problem z prvniho vydani jsme vysvetlili a od te doby se metodologicky zprava pouze zlepsuje. Na druhou stranu uznavam, ze otazky a zjisteni typu "nej" portal nebo freemail jsou velice citlive a interpretace musi byt zcela zrejma. Na konce jeste mala reakce na oblast Chatů. Kazda zprava se pri svem novem vydani rozsiruje o dalsi temata a v te soucasne treti pribyla prave Chat sekce a Wap sekce. Oponuji v tom, ze neni tema zmeny majitele xChatu zajimave. Z hlediska vyzkumu a naslednych dat urcite ano.

    Martin Hosek
    TNS Interactive
  • 9. 11. 2000 11:50

    Bohumil Kazda (neregistrovaný)
    Asi jste článek nepochopil - nikdo vás nepodezřívá z falšování výsledků ("nadržování"), ale jde o to, že pokud Centrum vyzývá své uživatele k účasti na průzkumu, ve výsledcích se objeví více uživatelů Centrum.cz
  • 10. 11. 2000 15:56

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Uff, říká vám vůbec něco pojem "reprezentativní vzorek"? Je přece úplně jedno, jestli je centrum preferováno za peníze nebo zadarmo, vědomě nebo omylem. Podstatné je, že výsledky takového průzkumu jsou bezcenné.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).