Na Facebooku se už neschováte, možnost ukrytí před hledači je pryč

Možnost skrýt svůj profil před vyhledáním prý používalo pouze několik procent uživatelů Facebooku. Elegantní zdůvodnění dalšího omezení soukromí.

Po řadu let bylo možné v nastavení Facebooku vybrat možnost, která váš profil skryla před hledači. Váš profil sice byl přístupný, viditelný a použitelný, ale pokud ho někdo hledal podle jména, tak se ve výsledcích neobjevil.

Před několika měsíci se tato možnost ztratila pro nové uživatele a nebylo ji možné aktivovat. A od tohoto týdne zmizí i pro ty, kteří ji měli dostupnou. A hlavně, aktivní. Facebook další omezení soukromí zdůvodňuje tím, že  lidé volbu nepoužívali – prý ji mělo zapnutou pouze malé procento uživatelů. Což ale při jedné miliardě uživatelů stále může představovat desítky milionů lidí.

EBF6

“Who can look up your Timeline by name?” (v češtině „Kdo může vyhledat váš profil Timeline podle jména?“) je tedy nenávratně pryč. Šéf pro ochranu soukromí u Facebooku Michael Richter klasicky ukázal, že to firma s ochranu soukromí nemyslí vážně. Uživatelům jako náhradu doporučil, ať nastavují cílení jednotlivých příspěvků. Což je zcela jiná funkce.

nastavení soukromí prozatím ještě stále najdete možnost omezení vyhledání vašeho profilu – podle e-mailu a telefonního čísla – a omezení indexování vyhledávacími stroji. Právě mezi těmito dvěma volbami byla umístěna právě rušená možnost. Těm, kdo ji měli aktivní, zůstane ještě chvíli viditelná, než na ně přijde řada při aktualizaci. Pak jim Facebook oznámí, že volbu zrušil.

26 názorů Vstoupit do diskuse
poslední názor přidán 15. 10. 2013 9:34

Školení e-mail marketingu – pokročilé techniky

  •  
    Jak připravit šablonu moderního e-mailu
  • Jak spustit automatizované kampaně
  • Jak dynamizovat běžnou rozesílku

Detailní informace o školení e-mail marketingu - pokročilé techniky »