Hlavní navigace

Na sociálních sítích i v médiích vládne šílenství v reakci na střelbu v USA

15. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stránka hry Mass Effect na Facebooku byla zaplavena nenávistnými komentáři uživatelů Facebooku poté, co média „identifikovala“ pátečního střelce,zodpovědného za smrt více než 20 lidí. CNN a dalšími médii označený střelec Ryan Lanza se nakonec ukázal jako omyl, střelcem je Adam Lanza (Huffington Post uvádí, že jde o bratry). Součástí „identifikace“ byl i odkaz na profil na Facebooku, na kterém se velmi rychle objevily komentáře, upozorňující, že Ryan Lanza není střelcem (viz This Ryan Lanza Says…

Stránka hry Mass Effect na Facebooku byla zaplavena nenávistnými komentáři uživatelů Facebooku poté, co média „identifikovala“ pátečního střelce,zodpovědného za smrt více než 20 lidí. CNN a dalšími médii označený střelec Ryan Lanza se nakonec ukázal jako omyl, střelcem je Adam Lanza (Huffington Post uvádí, že jde o bratry). Součástí „identifikace“ byl i odkaz na profil na Facebooku, na kterém se velmi rychle objevily komentáře, upozorňující, že Ryan Lanza není střelcem (viz This Ryan Lanza Says ‚IT WASN‘T ME' on Facebook). Včetně velmi výstižného „Fuck you CNN it wasn't me“.

Tipy C

Mashable upozorňuje na záplavu nenávistných komentářů na Stránce hry Mass Effect

Mashable upozorňuje na záplavu nenávistných komentářů na Stránce hry Mass Effect

Mashable upozorňuje na záplavu nenávistných komentářů na Stránce hry Mass Effect, které na základě informací v médiích viní hru z vychování vraha. Stránka má sice aktuálně potlačené komentáře od fanoušků, ale útoky pokračují v komentářích přímo pod jednotlivými příspěvky. Hráči a fanoušci Mass Effectu se tam snaží vysvětlovat nevysvětlitelné.

Současně s tím se na sociálních sítích objevuje záplava falešných profilů střelce i Stránek o střelci, takže zdaleka není jisté, zda tento Rayn Lanza je skutečně ten pravý. Pokračuje snaha najít profil Adama Lanzy, ten je ale podle některých médií již Facebookem znepřístupněný nebo smazaný, ale stejně tak je možné, že žádný profil na sociálních sítích neměl. Média, která se po počátečním omylu zaměřila na Adama Lanze, už dokázala najít jeho fotografii a přijít s teoriemi, že byl „mírně autistický“ a měl poruchu osobnosti. Nechybí ani zmínka o Aspergerově syndromu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).