Hlavní navigace

Říkají mu „svědomí internetu“. A přijede do Prahy na CIF15

27. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Andrew Keen napsal tři kritické knihy o internetovém prostředí. Tu poslední, „Internet není odpověď“, představí na letošním Czech Internet Foru.

Na jeho přednášku na letošní The Next Web Conference jsem přicházel pár chvil po začátku. Jeho naléhavý hlas bylo slyšet už z velké dálky, rozléhal se po obrovských prostorách bývalého amsterdamského plynojemu jako temné osudové kázání a okamžitě přitáhl mou pozornost.

Nedalo se odtrhnout. Andrew Keen je zvěstovatelem velké kritiky toho, co internet způsobil a co on sám označuje za „an epic fucking failure“. A bilanci uplynulých deseti let digitálního rozvoje vám nasvítí tak dramaticky, že se nebudete stačit divit. 

Je nekompromisní, provokativní, znepokojivý. A přesvědčivý. Zatraceně přesvědčivý, jakkoliv mluví hlavně o tom, co se nepovedlo – a o tom, že to v konečném důsledku může být zásadnější než všechny digitální benefity.

V Česku na nikoho podobného nemáte šanci narazit, o to větší mám radost, že souhlasil, a v říjnu do Prahy přijede na náš 10. ročník Czech Internet Fora, které se bude konat v Národním domě na Vinohradech 21. října 2015.

Rád bych vás na tuhle akci pozval už teď, jménem celého týmu, který program a logistiku připravuje. Už jenom kvůli Andrewovi to bude stát za to. Ve chvíli, kdy nad internetem začíná vířit diskuse o zneužívání monopolů, o médiích, která jsou rukojmím Facebooku nebo Googlu, o dominanci globálních hráčů a nutnosti vytváření evropského Digital Single Market, o potřebě inovací, automatizaci, velkých datech a riziku jejich zneužívání, pomůže vám Andrew Keen v těchto trendech udělat jasno, ať už s jeho závěry nakonec budete souhlasit, nebo ne.

Pokud chcete o něco víc rozumět fenoménům, které od základů proměňují celou naši společnost, přijďte si ho poslechnout nebo si s ním popovídat. Bude to výjimečná příležitost.

BRAND24

Když se zaregistrujete do konce června, získáte zvýhodněné early bird vstupné.

Andrew Keen, britsko-americký internetový podnikatel, spisovatel, moderátor (TechCrunch aj.) a řečník, napsal tři knihy (Kult amatéra, Digitální závrať a Internet není odpověď), sjezdil desítky konferencí po celém světě (The Next Web, TEDx aj.) a v roce 2015 byl zařazen mezi „100 Most Connected Men“ časopisem GQ magazine.


Autor: Ján Simkanič, Internet Info

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je výkonným ředitelem společnosti Internet Info, s.r.o. a v současné době předsedou Výkonné rady SPIR. Věnuje se marketingu, internetovému prostředí, médiím a příležitostnému moderování. Své občasné postřehy umisťuje na web Simindr.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).