Hlavní navigace

Skype: zatím není jisté, že opustí P2P protokol

26. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft ještě definitivně nerozhodl, že Skype opustí dosavadní P2P protokol. Pokud však ke změně dojde, tak s ohledem na zpětnou kompatibilitu.

To, že Skype v dohledné době opustí svůj původní P2P protokol a přejde na technologii využívanou končící službou Microsoft Messenger (dříve Windows Live Messenger, původně MSN Messenger), se zdálo být hotovou věcí, leč není tomu tak. „V tomto smyslu a v tuto chvíli nebyla učiněna žádná definitivní rozhodnutí,“ řekl nám Tomáš Vocetka, ředitel divize klientských produktů ve společnosti Skype Česká republika.

Tipy C

Pokud jakákoliv změna nastane, bude zpětně kompatibilní na veškerá zařízení,“ uvedl Tomáš Vocetka pro Lupu. To je dobrá zpráva například pro majitele hardwarových telefonů pro Skype, ale také uživatele, kteří Skype používají v herních konzolích PlayStation Portable či PlayStation Vita a v další spotřební elektronice jako jsou například některé televizory. 

Pokud vás zajímá jakou budoucnost Microsoft pro Skype chystá v nejbližších měsících, jak to bude s podporou konkurenčních platforem a jak bude probíhat sloučení se službou Microsoft Messenger, počkejte si na podrobnější článek, který připravujeme. Blíže se v něm také podíváme na to, s čím chce službě Skype konkurovat Google.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).