Hlavní navigace

Názor k článku Soumrak nad moderním X od Radek Burget - Článek kritizuje nepřesnosti ostatních, přičemž sám nám přináší...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2007 10:49

    Radek Burget (neregistrovaný)
    Článek kritizuje nepřesnosti ostatních, přičemž sám nám přináší snůšku nových a ještě větších. Jistě, mnoho nesmyslů se o XHTML napsalo a mnohé výhody, které se XHTML přisuzují, jsou falešné. Ale stále zbývá mnoho opravdových, o kterých se autor vůbec nezmiňuje.

    Dále autor evidentně nemá přesnou představu o způsobu, jakým počítač formální jazyk (tedy značkovací či programovací) zpracovává a s čím to souvisí. O tom svědčí chybná tvrzení, jako "<!DOCTYPE> je odkaz na primitivní schéma, podle něhož může být dokument ověřován k tomu určeným nástrojem" (to skutečně takto zjednodušit nelze), "jeden jediný jazyk XHTML, který je identifikován jmenným prostorem http://www.w3.org/1999/xhtml" (jmenný prostor v žádném případě nedefinuje jazyk, proto XHTML také není jediný jazyk, důvod nepochopení viz DOCTYPE výše) nebo přehnaný důraz účelově kladený na MIME typy, což je podružná záležitost týkající se pouze přenosu dokumentů přes HTTP.

    Pokud se tedy chce autor dále nazývat zkomoleným jménem zákonodárce, měl by mít mnohem větší rozhled o informatice obecně, než začne něco sebevědomě hlásat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).