Hlavní navigace

Názor k článku Útoků na ministerstvo zahraničí si dlouho nikdo nevšiml. Kdo bude dalším cílem? od Jan Mareš - ad 4.) Lupa nebude moci více říci než...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2017 18:47

    Jan Mareš

    ad 4.) Lupa nebude moci více říci než NCKB dovolí, všichni mají zachovávat mlčenlivost, aby bylo možné vymyšlený scénář opakovaně použít.

    To cvičení je hlavně o získání zkušeností a pocitu, když Vám útočníci likvidují infrastrukturu a zda jste schopni rychle zareagovat a identifikovat.

    Osobně bych se spíše zajímal o politiky co si myslí, že rozumí IT více než lidi co to mají na starost. Pak to dopadá tak, že i zbývající odborníci ze státní sféry odcházejí a situace se celkově zhoršuje. Co kolem mě proletěla informace, tak z ministerstva vnitra díky služebnímu zákona (pokles platu na cca 25 hrubého) odešlo cca 40-60% informatiků, podobně to určitě bylo i na zahraničí. Pak se nemůžeme divit, že bez povšimnutí rejdí v síti.

    Osobně jsem byl rád za zkušenost z polygonu neb v rámci komerční sféry vychází cvičení na cca 500 000 Kč/osoba a minimum je 5 lidí. Je pravda, že za to dostane reálnější simulaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).