Hlavní navigace

Názor k článku Hospodářské noviny na webu za peníze, placených úspěchů je pramálo od Pravda pravdoucí - Krásný příklad výše uvedeného je například v dnešním...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2011 12:27

    Pravda pravdoucí (neregistrovaný)

    Krásný příklad výše uvedeného je například v dnešním článku na iDnes:
    http://zpravy.idnes.cz/sef-vysetrovatelu-vrazdy-anicky-promluvil-ani-rada-vacatko-by-neuspel-1my-/krimi.asp?c=A110405_192753_krimi_hro

    Ústavní soud zatrhl plošné šmírování ohledně toho, kdo kdy komu volal. Je třeba s tím něco udělat a tak začínají vycházet první vylhané články. Ve výše citovaném si fízl Mareš stěžuje:
    "Zákon byl využit i při pátrání po třech vyděračích a kdybychom ho nemohli využít, zcela jistě by terorizovali rodinu Janatkových dál a podle mne by jejich dopadení bylo velice problematické," říká."

    Přitom sledování nejen toho, kdo kdy komu volal, ale i OBSAHU komunikace, v zákoně samozřejmě zůstává, akorát je stále třeba mít souhlas soudce. Takže je to lež jako věž, protože v případě vyděrače by soud odposlechy i sledování povolil a pachatele by dopadli tak jako tak. Ale není nad to, když se vezme mediálně známý případ Aničky a začne se v lidech vzbuzovat dojem, že fízlové mají málo pravomocí.

    Celkem bych vsadil boty, že po přečtení toho zmanipulovaného textu by drtivá většina stáda ("slušní obyčejní lidé") začala volat po obnovení plošného šmírování, nejraději se zdůvodněním "slušný člověk se nemá čeho bát".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).