Hlavní navigace

Spolčení mozků

5. 11. 1998
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Se zajímavou myšlenkou nedávno přišla Expandia banka. Rozhodla se totiž organizovat pracovní setkání osobností českého Internetu, které mají co říci k tématům, týkajícím se jeho vývoje, e-commerce atd. Předběžný program i cíle setkání už je k dispozici.

Hned na úvod si dovolím poznamenat, že budu hojně čerpat z informací, které Expandia Banka o tomto setkání, nazvaném eForum, nabízí na svém serveru. Kdo jiný by mohl o jejich záměrech informovat přesněji, než oni sami. Lidé z Expandie Banky se domnívají, že právě nadcházející tři roky budou znamenat další popularizaci Internetu a budou představovat období, kdy se toto médium stane plnohodnotným distribučním kanálem pro zboží a služby, stane se prostředím pro obchodování, vzdělávání i zábavu. Rádi by si proto společně „Posvítili na Internet“ s využitím zkušeností z domova i ze světa a na základě přístupných dat o současných uživatelích vymodelovali, jak bude Internet vypadat během tří let, jaké budou nejnavštěvovanější stránky, jaké služby se budou poskytovat a kdo bude jejich odběratel.

Na základě iniciativy lidí z Expandia Banky tedy proběhne koncem listopadu úvodní pracovní setkání osobností, které jsou sice z rozdílných oborů, ale mají jedno společné – „Internet je pro ně fascinujícím médiem i oblastí jejich podnikání“. Cílem je rozvinout diskusi nad různými otázkami, které dráždí naši fantazii. V části úvodní témata najdete otázky, které by měly rozproudit debatu na českém Internetu a stanou se jakýmsi úvodním výkopem i pro zmíněné pracovní setkání.

Možná vás zajímá, z koho bude to spolčení mozků sestávat. Svoji účast už ohlásily celebrity typu Ivo Lukačoviče, Dana Dočekala, Ondřeje Neffa, Jiřího Hlavenky, Petra Koubského či Patricka Zandla. Neméně podnětné myšlenky se ovšem rojí i v hlavách dalších známých účastníků, příkladmo Jiřího Peterky, Jaroslava Wintra či Petra Stránského, kteří by rovněž měli přijet. Sekundovat se jim v rámci svých omezených schopností pokusím i já – nakonec ke spolčení mozků potřebujete i nějaké to spolčení hlupců, abych vytáhl něco z klasika.

Tipy C

Doufám tedy společně s Expandia Bankou, že z tohoto setkání vzejde něco zajímavého. Předzvěsti i závěry mají být zcela veřejně dostupné, aby o nich mohla případně diskutovat široká veřejnost. Musím přiznat, že nepřikládám podobným „pracovním“ akcím nějakou zvlášť obrovskou důležitost, ale k něčemu by snad spolčení Internetových mozků dospět mohlo.

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).