Hlavní navigace

Teenageři mění scénu. Snapchat trumfnul Twitter v počtu aktivních uživatelů

3. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sociální síť postavená na pomíjivosti sbírá miliony uživatelů i dolarů ve formě investic. Projekt Evana Spiegela zřejmě trefil zlatou žílu.

Už víc než sto padesát milionů lidí denně si zapne Snapchat. Aplikace, která třicátníkům jemně připomíná, že čas malin nezralých je už dávno pryč, dokázala v tomto parametru předběhnout Twitter. A to jen po čtyřech letech fungování. Tvrdí to zpráva agentury Bloomberg

Twitter pod vedením Jack Dorseyho se po deseti letech drží na 140 milionech aktivních uživatelů denně z celkových 310 milionů. Letitá dvojka pelotonu sociálních sítí tak teď dostává políčky od předbíhajících služeb jako je třeba Instagram nebo WhatsApp, ze stáje Facebooku. A teď už i Snapchat. 

BRAND24

„Chatování na Snapchatu je velmi moderní,“ tvrdil Jack Dorsey na konferenci serveru Recode s tím, že Twitter teď může být pro někoho matoucí, ale že se snaží to změnit. Od začátku letošního roku se snaží s nastavením sociální sítě kouzlit různými směry s různými výsledky.

Na Snapchat postupně naskakují i tuzemské firmy. Vodafone rozjel na konci května kampaň, kterou hledá ambasadory pro svou značku právě v prostředí rozjíždějící se sítě. Podle čísel Tomáše Pflanzera, respektive agentury Nielsen Admosphere, v tuzemsku „snapuje“ přibližně tři sta tisíc lidí. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).