Hlavní navigace

Názor k článku Test UPC Fiber, 100 Mbit/s Internet a balada o rychlosti od Radek Zajíc - Víte, to je těžké. Nejprve ADSL: Městečko kousek od Kralup,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2009 16:36

    Radek Zajíc
    Víte, to je těžké.

    Nejprve ADSL:
    Městečko kousek od Kralup, 200 metrů od ústředny. 16 Mbps tarif, linka podle modemu schopná až 24500/1300, sesynchronizováno na 16389/773 (maximální profil u O2).
    Do NIXu odezvy do 10 milisekund (i při vytížení), při stahování stabilně 1,6 - 1,65 MB/s.
    Upload je mizerný a směšný už z principu (je to asynchronní DSL!)

    Když jsem ještě měl UPC, odezvy do NIXu byly v řádech desítek milisekund (cca 25 - 35 ms), do zahraničí adekvátně navýšené. To vše prosím z Prahy, Hlubočep. Vašich 8 ms na UPC bych rád viděl - i když, je možné, že se za ten rok tak dokonale vyšvihli... (A ještě pořád omezují vysoké porty?)

    Osobně nic proti technologii WiFi nemám - naopak. Tam, kde je k dispozici rychlá a kvalitní WiFi (tj. na 5 GHz), ji doporučuji. Nicméně ne vždycky je takové připojení k dispozici...

    Váš "obecný problém" s bleskem a drátem jsem zažil nejen u ADSL, ale i u WiFi. Nedivil bych se, kdyby se něco podobného stávalo u kabelovek, byť tam ta pravděpodobnost bude asi nižší - záleží na způsobu přivedení konektivity. Tam, kde UPC tahá konektivitu vzduchem (výše zmiňované Alcomy, Ceragony, ...), se to úplně snadno může stát taky.

    PS: Kromě černého čaje, kávy a Kicku z Tesca neužívám nic :-P
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).