Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 2:0 pro spotřebitele od Jiri Barton - Bohužel, ohledně T-Mobile, žádný velký pokrok, nebot osoba...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2003 8:46

    Jiri Barton (neregistrovaný)
    Bohužel, ohledně T-Mobile, žádný velký pokrok, nebot osoba odesílající SMS musí být registrována v t-zones, což znamená, že musí být zákazníkem T-Mobile.
  • 21. 1. 2003 9:10

    Roj (neregistrovaný)
    Porad existuji 2 volby:
    1. Nejsem Tmobilista a chci posilat Tmobilistun => koupim si T-mobil SIM a budu mit omezenou moznost posilat
    2. Jsem tmobilista za chci, aby mi ostatni posilali NEOMEZENE => koupim si jinou SIM (=OSKAR)

    Druha volba mi pripada daleko racionalnejsi a doufam, ze se chytne. Predpoklada to mit 2 telefony, pokud nechci prijit o svuj HIT400, ale to ma dneska kdekdo:-)

  • 21. 1. 2003 11:03

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    tak to nechápu, slovo "volba" chápu jako "buď a nebo" a vy popisujete dva rozdílné problémy.
    A racionální mi ale nepřipadá ani jeden - když budu chtít někomu posílat sms, tak si jistě nekoupím t-mobile sim, to už to rovnou můžu posílat přes svůj mobil, budu to mít levnější.
    Když chci aby mi někdo posílal SMS, tak přece kvůli tomu nebudu nosit za pasem dva mobily (takhle kdyby fungoval paging...).
    Jediné racionální mi přijde přejít komplet k někomu jinému, pakliže to je pro mě velký problém. A i ty pro které to takový není mohou začít uvažovat a počítat nad účtem, kolik telefonují do jaké sítě, a jestli se jim třeba nevyplatí přejít, někteří operátoři naštěstí umožňují, aby člověk změnil jen předvolbu, na mobil si dáte zprávu o změně, dokud je možnost pošlete na všechny přes internet upozornění no a únorový účet už nezaplatíte, takže máte měsíc na to, než vám telefon odpojí. Ale samozřejmě pro mnoho lidí bude i po změnách nejvýhodnější t-mobile, či bude mít v jejich místech nejlepší signál, je to u každého jinak.
  • 21. 1. 2003 11:37

    Roj (neregistrovaný)
    Jo, bohuzel nejde editovat a slovo "volba" bylo pouzito nesmyslne. Myslel jsem "pripad"

    S tim kompletni prejitim k oskarovi je problem, kdyz mam HIT400, opravdu nejde prejit, protoze bych mel volani podstatne drazsi, IMHO je HIT400 nejlevnejsi volani vubec.
    Ale ja hodne vyuzivam bezplatneho posilani SMS, napriklad sportovnich vysledku. Hodne si forwarduju mejly. A koneckoncu rad tlacham pres SMSbranu, je to o dost pohodlnejsi nez klofat SMS na mobilu.
    Kdyz to tak letmo odhadnu, pri cene 1Kc/SMS bych za to vsechno platil mesicne nejmin petikilo. Cili za dva mesice to hodi na levny mobil i s kartou:-) Jenze ja uz stejne par starych mobilu mam a proto ano, budu jako idiot pouzivat 2(dva!) mobily. Jeden na SMS, jeden na voice. :-)

    Kdyz uvarim, ze Tmobile je naprosto neseriosni firma, ktera meni podminky jiz uzavrenych smluv, je jasne, ze se budu snazit prejit jinam. Prvni varovani prislo, kdyz Tmobile prisel s temi melouny a pak z toho mel ostudu, uz tehdy bylo videt, ze s tou firmou neni neco v poradku. A proto cekam, ze bude hur a prijdou dalsi podrazy. Pryc od nich!

  • 21. 1. 2003 13:28

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Pokud má zákazník Radiomobilu "mobilní" email, můžete mu poslat prostě mail. Pokud ho nemá, můžete mu poslat SMS z brány svého operátora (cože, váš operátor neumožňuje odesílat z webu SMSky do jiných sítí?!).

    Mně prostě celej ten kravál kolem Radiomobilu přijde jako strašnej humbuk. Když jsem se díval, co se pro mě změní po "zdražení", zjistil jsem, že vůbec nic -- všechny ceny pro mě zůstanou úplně stejné jako dosud (hlasovou schránku nepoužívám už tři roky). Počet SMS, které odešlu z webové brány se úplně s rezervou vejde do limitu (počítal jsem to, za leden jsem přes web odeslal zatím dvě zprávy), takže čekám, že na moje heslo bude těch sto textovek posílat ještě celá rodina.

    Mě štve jiná věc: SMSky jsou obecně tak drahé, že se mi většinou vyplatí zatelefonovat.
  • 21. 1. 2003 14:03

    Petr (neregistrovaný)
    Budete se divit, ale jsou lide kteri proste ZADNY mobil nemaji a nechteji. Nahrazovat komunikaci pres SMS volanim je nesmysl, vy snad misto emailu telefonujete ? Jedna se prece o naprosto rozdilny zpusob komunikace, ktery ma sve klady i zapory. Ja napriklad vubec nepouzivam telefon ani zadny jiny typ hlasove komunikace vyzadujici okamzitou reakci, protoze je to nesmirne otravne. Mail, zpravu z ICQ ci podobne aplikace lze vyridit stejne dobre za par vterin jako hodin, podle situace (a dulezitosti :-)

    Poznamka o tom, jestli muj operator umoznuje odesilat SMS do jinych siti je komicka, zadneho nemam. Zakaznici mobilnich operatoru se mimo jine take rozhoduji podle toho, jestli jim nekdo "nemobilizovany" muze zaslat SMS pres Internet. T-Mobile asi tito zakaznici nezajimaji. Nehodlam si kupovat nejakou priblblou SIM kartu kvuli tomu, ze potrebuju za mesic odeslat 15 SMSek. Pokud T-Mobile tech 15 zprav mesicne tak desne financne zatezuje, at zridi nejaky obecny ucet s placenim pres platebni kartu. Jiste se takova sluzba vyplati , nez kdyby tech par zprav bylo zadarmo :-)) Obvykle totiz na takovou zpravu prijde z mobilu odpoved, kterou zakaznik zaplati.

  • 21. 1. 2003 15:38

    . (neregistrovaný)
    nelze než souhlasit, ale proč ostatní operátoři netlačí na přenositelnost čísel ?! Zisk z "mého" zákazníka musí být větší než z "našeho", takhle akorát přibudou další žongléři.

    .
  • 21. 1. 2003 15:42

    Zdeněk (neregistrovaný)
    Myslím, že problém je úplně jinde. T-mobile je soukromá společnost a když se rozhodne zdražit, tak je to její věc. Pokud Vás to štve, tak od ní prostě odejděte a vykašlete se na ty proletářské nesmyslné bojkoty a další akce. Kdyby každý, komu to opravdu vadí prostě odešel od T-mob. místo "huby plné keců", tak tím dosáhne takové změny, že se bude divit.
    Takhle se společnost rozhodne změnit názor a udělá "ústupek" Veřejnost se uklidní, že dosáhla alespoň něčeho a za měsíc už bude platit každý...
    Ale na v médiích bude o čem psát, lidé se budou moci sjednocovat proti někomu jinému...
    Jako ovce...
  • 21. 1. 2003 17:53

    Petr (neregistrovaný)
    Celt jste ten prispevek prosim ? Ja nemusim od ni odchazet, protoze jsem k ni ani neprisel ;-)
  • 26. 1. 2003 15:42

    Ludix (neregistrovaný)
    Vy předpokládáte, že zprávy posílá *klient* Radiomobilu, kolega psal o posílání *klientům* Radiomobilu. To není totéž;-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).