Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ADSL už je, ale ještě není od jr - Gratuluji. Českému Telecomu se podařil opět husarský kousek...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2002 9:23

    jr (neregistrovaný)
    Gratuluji. Českému Telecomu se podařil opět husarský kousek - zavedení toho, co prakticky nikde jinde ve světě nemá obdobu - tj. ADSL přístup k internetu s placením za množství přenesených dat. Ba co víc. Dokonce v ceníku vůbec není nabídnuta žádná varianta paušálně zpoplatněné konektivity, která je u ADSL v jiných zemích běžnou praxí. A světe div se, ČTc dokonce uvádí "definovaný objem přenesených dat v ceně služby" na stránkách služby IOL Platinum jako jednu z výhod !! Nad faktem, že zpoplatňování za množství přenesených dat pro internetové pevné připojení, kdy na straně klienta je veřejně propagovaná IP adresa, je vlastně podvod a spiknutí proti uživateli, protože uživatel nemůže zcela ovlivnit, kolik dat tím drátem proteče (např díky útoku neznámé osoby, která generuje nevyžádaný provoz směrem na IP adresu uživatele), nad tím se samozřejmě ČTc nijak nepozastavuje. Pominu-li nehorázné ceny za služby IOL Platinum, které si asi stěží sotvakdo za popsané situace koupí, pak působí přinejmenším tragikomicky doporučení IOL Platinum pro domácnosti (viz sekce "Komu je služba určena") - cena u nejnižší varianty cca 1900,- Kč je, troufám si říci, pro domácnosti naprosto nepřijatelná (pokud ovšem nejde o nějaké rozhazovačné bohaté rodiny).
    ČTc ovšem nezajímá nikdo, jen to 1% bohatých pracháčů.
    Suma sumárum, ČTc mě opět jednou nepříjemně vyvedl z míry svými monopolními praktikami.

    PS: Samozřejmě očekávám rozlícené reakce čtenářů zastupujících ISP i obhájců praktik ČTc.. :)
  • 30. 5. 2002 9:35

    magic (neregistrovaný)
    No ono to neni 1900 Kč ale ve skutečnosti 2440 Kč s DPH s pronajmem modemu. Takze si to muze telecom strcit do prd...
  • 30. 5. 2002 12:32

    Anonymous insider (neregistrovaný)
    Opravim, je to s pronajmem routeru + modemu ... domu staci asi i ten modem (100 Kc mesicne)
  • 30. 5. 2002 12:42

    magic (neregistrovaný)
    Je to spravne. Instalace základního koncového zařízení -Alcatel SPEED TOUCH Home (pro HTS) - 1000 Kč
    Zřízení služby IOL Platinum 256/64 (příchozí / odchozí směr v kb/s), 0,5 GB - 2300 Kč
    Pronájem základního koncového zařízení- 100 Kč/mesíčně
    IOL Platinum 256/64, 0,5 GB objemu přenesených dat v ceně služby 1 900Kč/mesíčne

    SUMA: ZA zavedení 3300 Kč + DPH = 4026 Kč
    Měsíční poplatek 1900 + 100 + DPH = 2440 Kč

    Teda pokud je DPH 22 %.
  • 31. 5. 2002 6:51

    Jirka (neregistrovaný)
    No trochu kecas...trochu vic. A to konkretne ve vete zavedení toho, co prakticky nikde jinde ve světě nemá obdobu - tj. ADSL přístup k internetu s placením za množství přenesených dat. Tato nabidka existuje u vetsiny ISP na celem svete, kteri ADSL provozuji. Druha vec, ze u nich existuje rovnez i neomezeny prenos. Jenze ten je podstatne drazsi.

    Take mi vcelke neni jasne proc se ti nelibi to, ze utok jineho uzivatele na tvoji IP adresu ti zvedne prenos a tim padem ty budes platit....proc ze jako tohle CT nema osetreno? No na to snad jedine zase jen priklad: udelej si dedikovany server u nejakeho ISP a zaplat si urcity prenos. Az si tam nekdo zacne ukladat bez tveho vedomi data a tobe stoupne prenos, dostanes ucet, ze se prohnes. A to plati opet na celem svete. Takze mi neni dost dobre jasne, co jsi to chtel vlastne ve sve reakce rici? Rozhodne to u nas neni jine jako jinde....

  • 31. 5. 2002 8:05

    jr (neregistrovaný)
    Ad to první odstavec: souhlasím, to je kec; omlouvám se, chtěl jsem to opravit ještě před odesláním ale zapoměl jsem na to... :)

    Ad to utok na "veřejnou" IP adresu - no a ? Takže ty se klidně necháš okrást někým, kdo je díky způsobu, jakým jsou packety v IPv4 routovány (pominu teď vzájemnou spolupráci mezi ISP), prakticky nevystopovatelný ? Já nemám zájem si zřizovat vlastní server na páteři ISP; já požaduji pouhou konektivitu DOMU. A pokud už jde o housing & konektivitu do vlastního serveru, situace je zcela stejná. Rozumně uvažující ISP ani na dedikovaný server žádné limity na přenesená data ze serveru nebude uplatňovat, s výjimkou případu, kdy si uživatel dělá ze svého serveru na jeho páteři překladiště nelegálností. Ale to lze jednoduše ošetřit ve smlouvě, takže o co kráčí ?

    PS: Pokud už bych chtěl vlastní server na páteři některého ISP, určitě bych šel k tomu, kdo žádné blbosti typu "množství přenesených dat v ceně" nenabízí, tj. neuplatňuje žádné datové limity, ani jiné zpoplatňování přenosů nad jejich rámec. Hlavně mi prosím neargumentujte tím, že takoví ISP neexistují - samozřejmě že existují, v zahraničí je jich spousta; v ČR vím zatím o dvou.
  • 31. 5. 2002 12:48

    b.stanik.t (neregistrovaný)
    N2jak mi nesedí daň 22% na služby : )
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).