Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ADSL: zrychlení ze 192 na 64? od Honza - Me se to moc libi. 90 % lidi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2003 7:55

    Honza (neregistrovaný)
    Me se to moc libi. 90 % lidi ani nahodou nestahne vic a bude to pro ne vyraznym prinosem. Je to lepsi nez kdyby se rychlost zvedla u zakladu treba jen ze 192 na 256 ! Megabitove pripojeni za par supu je trefa do cerneho, woow ! Pokud o projde, uz bych nemenil s zadnym jinym statem. Obavam se vsak ze telecom zjisti ze prilis velkorysy ..:-( Dalsi vec je ze bude pravdepodobne ponechana cena casti ve velkoobchodni nabidce, ale asi se zvednou ceny za konektivitu, neb ji bude vice ... Takze i kdyz se rika za stejnych podminek, bude to za stejnych podminek pro ISP a ti logisky nebudou davat o dve tretiny vice konektivity za stejne prachy. Odhaduji cenu okolo 2000 Kc za zakl. tarif ...Ale i to je bomba za 512
  • 19. 6. 2003 8:11

    matar (neregistrovaný)
    To by me zajimalo na co ti bude 512 kdyz nestahujes??Myslis, ze se ti budou stranky otevirat rychleji??
  • 19. 6. 2003 8:30

    josh (neregistrovaný)
    No de to poznat opravdu hodne. Dnes kdy je internet zapraseny vsemi moznymi reklamami. Flash animacemi apod. je vyssi rychlost prinos. Ja na mych 768kbit to rozhodne poznam. Stranky se zobrazuji bleskove, zadne zdlouhave nacitani obrazku (az na nektere Flash mastodonty) a brouzdani je celkove rychlejsi.

    Da se tim usporit dost casu pokud neco hledate a musite zbezne projit desitky stranek.
  • 19. 6. 2003 9:15

    Martin (neregistrovaný)
    Poridil byste si sportaka a pak s nim mohl najezdit vysokou rychlosti 150 km za mesic a pote uz jen rychlosti 30 km/h ? Zda se Vam to uplna blbost ? CTc se to jevi uplne normalni ...
  • 19. 6. 2003 13:21

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Tak investujte do sporťáka!
    Když máte tak leda na Velorex, tak se nedivte, že dělá 50 s větrem v zádech.

    A že v trábošovi neodvezete to co ve skříňové Avii, asi taky nebude nepochopitelné.

    Bez peněz do hospody ani na net nelez!
  • 19. 6. 2003 14:00

    A (neregistrovaný)
    konecne nekdo uhodil hlavicku na hrebicek ... socky jen rvou ... nezapominejme, ze socik uz je davno pryc, to ze si nekdo jezdi v SLK a nekdo v Favoritu nedava tomu v Favu pravo rvat .. spis by mel makat at ma taky na SLK.
  • 19. 6. 2003 14:08

    Jestet (neregistrovaný)
    Vy dva ste se hledali az ste se nasli ze :-)). Pak ma tadle republika za neco vypadat, kdyz takova individua vykrikuji do sveta takove hovadiny. Bezte si podat ruce s politikama a telecomem. Ste na uplne stejne inteligencni urovni.
  • 19. 6. 2003 14:24

    filip (neregistrovaný)
    Me by jen zajimalo jak dlouho musis makat "pane A" abys taky mel na SLK ?

    Ted si vem jak dlouho "pan B" v Nemecku nebo treba v Norsku musi makat na to SLK...

    Debilnim nazorum tady misto neni, toto je kreativni diskuse kde se snazime bojovat proti monopolnimu a diktatorskemu telecomu. :/


  • 19. 6. 2003 14:28

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Milej zlatej Jestete, jestli sis ještě nevšim, tak žijeme v kapitalismu. V kapitalismu se za dodané zboží nebo poskytnutou službu platí.
    Za lepší, komfortnější, luxusnější zboží či službu víc.

    Pokud chceš, aby někdo uspokojovat tvé potřeby, uspořádej revoluci a zaveď komunismus. A postarej se, abys byl mezi funkcionáři, neb jejich potřeby budou uspokojovány přednostně, dokonce na kapitalistické úrovni.

    Nikdy bych nikomu nenadával do socek, ostatně, pro mě to ani není nadávka. Myslím, že základní potřeby na základní úrovni by měl mít uspokojeny každý. Třeba by nikdo neměl umírat hlady.
    Ale když někdo řve, že nemá ani na chleba, ale musí mít kaviár (a žádný erzac, pěkně Malossol!) a zapíjet to pravým šampáněm, jinak jsou porušena jeho práva, tak se mi otvírá kudla v kapse.
    A svrbí mě dlaň.
  • 19. 6. 2003 15:15

    Karel (neregistrovaný)
    Už to nemohu ani číst. Vy jste asi ten co také převlékl kabát jako ti co jsou u koryt. Zajisté pocházíte z funkcionářské rodiny z džívějších časů. Tyto názory poslouchám již čtyřicet roků. Za komoušů mi také říkali "dej se do strany a máš vše". Z vašeho příspěvku to vyznívá podobně. Vůbec vás nezajímá vzdělanost tohoto národa. Hlavně se dostat ke korytu a ostatní ať si třaba .....! No nic tohle nemá ani cenu tohoto mailu.
  • 19. 6. 2003 16:33

    jr (neregistrovaný)
    - INVESTOVAT, a do něčeho tak nestálého, drahého jako je současná "nabídka" od ČTc, kdy jsou vlastně AO stále jeho rukojmím ? Blázníte ? U internetu je jasná jediná věc - současné stále přehnané ceny půjdou jedině dolů.

    - ad to Velorex: říkáte nesmysl. I samotná studie ČTÚ ukazuje, že internet v ČR je pořád Xkrát dražší než ve většině států západní Evropy. A to ani nehledí na paritní kupní sílu obyvatelstva... Takže těch 500-1000, co by za to asi dala většina internetuchtivého obyvatelstva, není rozhodně na internetový Velorex, ale na solidní Fabii...

    - datový limit lze také chápat jako podvod na uživatele - kdokoliv mu může začít z internetu generovat na jeho veřejnou IP nevyžádaný datový tok. Zde ještě lze pochopit, že ten datový limit není rovnou typu "ustřihni", ale zpomal, takže uživatele nelze lehce odpojit cizím zaviněním, ale i tak je to nesolidní nabídka. Když už, tak mohli napsat "může být ustřihnut", ale tím by se zase otevřela cesta pro spory.

    - překročit u varianty 512/128 těch 10 GB měsíčně opravdu nemusí být problém, stačí Internet používat specifickým způsobem - třeba ke stahování updatů nebo zrcadlení distribucí. A opravdu si nemyslím, že překročení těch 10 GB [pokud uživatel udělá třeba 25] by síť ČTc nějak poškodilo

    ČTc zkrátka zase jednou vyrukoval s tak jemu typickým podvodem a útokem na hloupost některých lidí..
  • 19. 6. 2003 17:22

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Co kdybyste se pokusil diskutovat k věci?
    Dokážete to vůbec?
    Tvrdíte, že ty řeči posloucháte 40 let, ale úroveň vaší diskuse odpovídá pubescentovi. Pravda, neděláte tolik hrubek jak je u dnešních pubescentů zvykem.

    Co je, proboha, nějakému Telekomu do vzdělání národa? To je akciová společnost, jejímž účelem a smyslem existence je vydělat peníze akcionářům. Nic víc, nic míň.
    Pokud chce stát (kterému by do toho cosi mělo být) onu vzdělanost podpořit, měl by dotovat připojení.
    Těžko ale bude dotovat stahování svlečen, MP3, filmů nebo warezu, takže bude-li dotovat (z čeho asi?), bude taky kontrolovat.
    Ovšem, možná by měl dotovat ani tak internetové připojení, možná spíš učebnice, skripta, výstavy etc etc.

    Ale rozhodně nebude vaše sosání dotovat akciovka.
  • 19. 6. 2003 17:24

    PetrPM (neregistrovaný)
    > V kapitalismu se za dodané zboží nebo poskytnutou službu platí.

    Ano. A taky obracene - kdyz platim, dostanu odpovidajici zbozi nebo sluzbu. A o to jde. Zatim se vsak zda, ze CTc chce, abychom platili, a odpovidajici sluzba nikde.
  • 19. 6. 2003 17:36

    A (neregistrovaný)
    No a take jeste obracene, kdyz nedostanu kvalitu co cekam za dane penize tak NEKUPUJU ... Nebo kupuju jinde.
  • 19. 6. 2003 17:36

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    No tak je to fabia, no. Hádat se nebudu, stejně to bylo jen přirovnání.
    Stejně v ní neodvezete to, co ve skříňové Avii nebo na vejtřasce, nebo v 813.

    Zkrátka, když chci něco, tak za to něco musím zaplatit. Většinou penězi. Co se dá dělat.

    Srovnávat paritu kupní síly nebo "jak dlouho na stejnou věc musím dělat" má smysl při porovnání životní úrovně. V ničem jiném.

    Ta nabídka není žádný podvod. Ten by to byl, kdyby ČTc tajil, že při překročení nějaké hranice sníží rychlost. Netají, ještě se drze přizná. Když chcete víc, připlaťte si. Možnosti jsou.
  • 19. 6. 2003 17:44

    A (neregistrovaný)
    Takze konstruktivne, pokud budu SLK potrebovat (jako ze asi tezko) tak si ho koupim, kdyz na nej budu mit. Kdyz budu domu potrebovat megovy ADSL a budu na nej mit, tak si ho koupim. ... a obracene.

    Pokud na to nemam tak si proste koupim to na co mam ? Pokud je nekomu sluzba draha (nebo neposkytuje pozadujici pomer vykon/cena) tak si ji nekoupi. A naopak, najde se tuna lidi co si kupuji luxusni veci bez ohledu na cenu.

    A hold pro socialne slabsi (mysleno s prumernym platem) bude jeste nejakou dobu "broadband" luxusnim statkem. O nicem jinem to neni .. zadne pravo na rychlou linku do kazde rodiny neexistuje.

  • 19. 6. 2003 17:57

    edvard kozusnik (neregistrovaný)
    Jo, jenze neni KDE!! A to je ten problem, jinak by nam byla nabidka CTc uplne u prdele. Jde o ten zasranej monopol, to je to, co mi vadi!
  • 19. 6. 2003 19:38

    Mirek (neregistrovaný)
    ... tak si porid bezdrat od nemonopolniho kapitalisty v miste bydliste. Konkurence existuje, tak k ni prejdi!
  • 19. 6. 2003 19:50

    Karel (neregistrovaný)
    Vážený pane, je mi padesát osm roků. Internet potřebují moji synové (23,18) a to opravdu hlavně pro studium.
    K věci: rozhodně s těmi stahovači máte pravdu, to však neznamená, že každý kdo s Vámi nesouhlasí je pubescent. Mimo jiné tenhle Telecom je jen t.z. akciovka (51% vlastí stát). Tyto Vaše názory mi připomínají toho soudruha Škromacha.
    Já sám používám internet na čtení a informace, které jsem za komunistů nemohl získat. Syn pracuje s programem AutoCAD a tam má dosti velké nároky na připojení(já tomu moc nerozumím).
    A konečně k tomu Telecomu: jsou na pozici monopolního dodavatele a proto se tak chovají. Už dávno měl být privatizován. Jsou to důsledky této i minulých vlád, ale bohužel je to v tomto národě (vzorek vidíte i v této diskusi). Proto vzhůru do Evropy. Karel Novotný
  • 19. 6. 2003 19:51

    Surfar (neregistrovaný)
    Co to tu vubec melete o tom ze kdyz chci luxusni zbozi musim hodne zaplatit ?!! Pripadate mi jako jeden z tech arogantnich lidi z vyssi prijmove skupiny co nikdy nedostaval min nez 40 tis. Kc na vyplatu. Internet v dnesni dobe uz neni v zadnem pripade luxusni zbozi o tom nemuze byt rec tak jako zbozi denni potreby napr. mydlo nebo toaletni papir se i Internet je v dnesni dobe timto zbozim denni potreby stava a v budoucnu uz neodmyslitelne bude (nekde uz tomu tak je), kdyz uz jsme si odhlasovali ze chceme do te EU a zavazali se k planu eEurope tak se s tim musi neco delat. O luxusnim zbozi muze byt rec jen pokud se bude jednat o nejake opravdu rychle pripojeni (1,5Mbit a vyse) pak bych souhlasil, ale zde neni moznost zadne levne alternativy napriklad pausal na DIAL-UP nebo ADSL s rychlosti alespon 64 kbps neomez. za rozumny peniz (kolem 200 - 300 Kc). Kdyz se podivam do zahranici (Nemecko, Polsko, Rakousko, UK ...) na jejich podminky pripojeni k Internetu pak nenachazim slov k situaci ktera se deje u nas. Uz si tady fakt pripadam jak v koucourkove.
  • 19. 6. 2003 19:56

    Petr Klimovic (neregistrovaný)
    Opravdu? Vis kde bydlim? Opravdu je tu nejaky bezdratista, ktery mi za cenu zhruba 1800 mesicne nabidne nepocitanou 196? Navic s instalakem 1800 a s vypovedni lhutou okamzite?
    Nez prislo ADSL byl jsem tak zoufaly, ze jsem se chystal u nas rozjet odnoz czfree.
  • 19. 6. 2003 20:00

    myself (neregistrovaný)
    bezdratovi ISP :-) taky pekna pakaz ... za 1MB platim 5/3/1 kc, podle tarifu a doby ve kterou se pripojuji. tihle mizerove se chovaji uplne stejne jako telecom, maji strach z rozsireni ADSl a tak dokud mohou drzi ceny nahore ..
  • 19. 6. 2003 20:18

    Vyjednávač ZUI (neregistrovaný)
    Předně je třeba říci, že jako zaměstnance Teleocmu máte na tuto obhajobu právo, ale jen do doby než budete zaměstnán. Budete-li na druhé straně, pak Vaše takového argumenty skončí.

    Vláda přijala usnesení v minulém roce, že je pro Českou republiku nezbytné rozšíření vysokorychlostního Internetu do všech domácností. Vláda reprezentuje stát a stát je 51% akcionářem Telecomu. Takže Telecom na přání nebo rozkaz Vlády a jeho orgánů bude se muset chovat tak, aby obyvatelé se dostali k vysokorychl. Internetu v co největší míře.

    A je tady také Akční plán eEurope+ 2003, který ukládá kandidatským zemím zavést vysokorychl. Internet do domácnosti za srovnatelných cenových podmínek.

    A o tom to je.

    ADSL 192/64 do 700 Kč (vč. 22%DPH)
    ADSL 320/128 do 900
    ADSL 512/128 do 1200
    ADSL 1024 ...do 1500
    ADSL 1500 ...do 1800
    Dial-Up (14-06 h.).... do 800 Kč
    atd.

    Je třeba usilovat o levný Internet neboť náklady jsou tak nízké, že nynější ceny odráží 100% marži.

  • 19. 6. 2003 23:13

    profix (neregistrovaný)
    Vy jste urcite statni zamestnanec (a nejste ucitel), rekneme nejaky ourada nejakeho nepotrebneho uradu vyrobeneho neokomunisty ala Skromach. A skrinovou Avii lze sehnat levneji nez Fabii, o V3S nemluve. Kecy o akciovkach a kapitalizmu v souvislosti s CTc fakt miluju, CTc je hlavne majetek statu a ten zase majetek obcanu, ne ouradu a posrancu, jak si myslite. Lidi, jako Vy tento stat privedou leda tak do ekonomickeho hrobu. Argentina, nas vzor :-(
  • 20. 6. 2003 7:20

    Jestet (neregistrovaný)
    Jestli si myslite ze internet je luxus a kaviar, tak ste opravdu pohrobek byvalich komunistickych pohlavaru a diskuse s Vami je naprosto zbytecna. Je to samozrejme postaveno na hodnotovem zebricku nekde na urovni televize, radia a novin. Naprosto se bez tohoto obejdete, ale je to zdroj informaci. Az budete mit doma nejake deti, tak zjistite, ze se o internet zajimaji a tuto diskusi pochopite. Kolik platite za noviny a televizi mesicne? Internet je zdroj informaci a jako takovy by mel byt zpoplatnen. Vsechny vlady kolem nas si to uvedomily. Bohuzel v teto bananove republice opravdu musite nejdriv vyjit do ulic aby Vas nekdo slysel. A proc to ma resit vlada? Protoze telecom je monopol.
  • 20. 6. 2003 11:53

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Vážený pane, vyjadřoval jsem se k úrovni vaší argumentace, ne k názorům. Vyčíst z textu něco jiného než tam je, a vložit to, co si myslím, že autor (lump jeden mizerná) tím určitě myslel, je právě známkou pubescentního myšlení.

    ČTc není "t.zv. akciovka", alébrž akciovka naprosto klasická. Kdo drží jaký balík akcií je nezajímavé. Jediné, co je na této akciovce zvláštní, je to, že ač vydělává, nerozdělovala (donedávna) dividendu. Stát jako majoritní vlastník se o to postaral.

    Jak se asi bude chovat ČTc poté co bude privatizován? Myslíte, že soukromý vlastník akcií nebude chtít vydělat? Domníval jsem se, že skoro 14 let od VLSR nás už z takových iluzí vyléčilo.
    Co s tím má společného "soudruh" Škromach, který se zrovna teď chová značně asociálně, netuším.
  • 20. 6. 2003 12:30

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Za noviny něco přes 200Kč/měsíc, časopisy včetně těch pro kluka něco přes 400.
    Knížky jak kdy, v průměru vemme 1000Kč, to je tak rozumný odhad.
    TV platím přes SIPO trvalým příkazem, tak nevím.
    A co jako?

    Ano, internet je informační médium, a jako takové je zpoplatněno.

    Pokud chcete, aby vlada net podporovala, zvolte takovou stranu, která to udělá. Pokud si ale nenatiskne nové peníze (což jí nedovolí ČNB a zakrátko ECB, kocajdank!) bude muset ty peníze někde jinde vzít.
    Jestliže ale nadáváte ČTc, brečíte sice pěkně, ale na špatném hrobě. Prosaďte státní dotace, prosaďte převzetí ČTc státem,...

    A máme socialismus jak vyšitej. Proč ne. Už jsem vám doporučil jak. A můžu vám napsat i slova Internacionály. Zpívat vám ji nebudu, tak krásnou melodii nebudu mršit.
  • 20. 6. 2003 21:07

    Pluton (neregistrovaný)
    Telekom je monopol. Udrzovany dlouhodobe statem Jako takovy musi byt regulovan. Tvrde regulovan. V opacnem pripade se u nas bude jezdit v Trabantu, za ceny ktery jinde staci na Porsche. To neni o kapitalismu (pppatrne si za im predstavujete legalnost 'skubani'), ale v trzni ekonomice. V te trzni ekonomice, kde monopoly nemaji misto. Pokud se vyskytno, je treba je rozbit a regulovat. Jinak trh deformuji a nici. Co se CR tyka, stat se chova jako totalni jeliman....
  • 20. 6. 2003 21:50

    Petr Klimovic (neregistrovaný)
    Vykaslete se na stat. Jedine co muze fungovat je angazovanost spotrebitelu. Ti maji v rukou hlavni zbran. Totiz poptavku. Kdyz se vam neco nelibi, nekupujte. Pokud budete spolehat na stat, ze bude rozbijet monopoly, ktere spotrebitele svymi nakupy vytvorili, tak se mohou posledni dve firmy v oboru dohodnout a udrzovat zdani konkurence. Pak stat nezasahne i kdyz to bude fakticky monopol.
  • 21. 6. 2003 10:10

    Pluton (neregistrovaný)
    Nikoliv. V pripade monopolu nefunguji samoregulacni mechanismy zakonu nabidky a poptavky. Neboli - jako spotrebitel jste proti monopolu bezmocny. Trh neni o tom jestli neco nutne potrebuju koupit nebo to muzu ozelet, ale o tom, kde a za jakych podminek si to koupim. Tim se tvori prusecik nabidky a poptavky. Co se tyka oligopolu (monopol napr. dvou firem), plati pro nej totez co pro monopol. Kartelove dohody (tj. dohoda firem ktere se na monopolnich praktikach dohodnou) - opet totez jako monopol. Monopoly jsou v rozvinutych a ekonomicky efektivne fungujicich zemich postaveny mimo zakon. A podle toho proti nim stat postupuje. Nas telekom by mel byt rozdelen na nekolik spolecnosti. A specialne ta cast, kde konkurence dosud neni dostatecna, by mela byt tvrde regulovana. Stat ktery tohle neudela a naopak monopol podporuje, jde proti zajmum vlastniho obyvatelstva, potazmo tedy sam proti sobe. V takovym pripade je treba hledat vinu u konkretnich uredniku a ty donutit opustit svoje mista, protoze urednik neni od toho aby mel veget, ale od toho, aby pracoval pro stat a hajil jeho zajmy. I kdyby se mela vyhazet pulka urednictva v zemi. Uredniky, kteri ignoruji nebezpeci monopolu pro trh nepotrebujeme. Potrebujeme takovy, kteri monopol znici a trhu daji podminky pro optimalni fungovani.
  • 22. 6. 2003 22:08

    Morphik (neregistrovaný)

    Re


    No tak je to fabia, no. Hádat se nebudu, stejně to bylo jen přirovnání. Stejně v ní neodvezete to, co ve skříňové Avii nebo na vejtřasce, nebo v 813.

    Zkrátka, když chci něco, tak za to něco musím zaplatit. Většinou penězi. Co se dá dělat.

    Srovnávat paritu kupní síly nebo "jak dlouho na stejnou věc musím dělat" má smysl při porovnání životní úrovně. V ničem jiném.

    Ta nabídka není žádný podvod. Ten by to byl, kdyby ČTc tajil, že při překročení nějaké hranice sníží rychlost. Netají, ještě se drze přizná. Když chcete víc, připlaťte si. Možnosti jsou.

    Pane Novak dalo by se take rici ze pet deti z ruznych statu(treba Irsko, Nemecko, Cesko, Slovensko, Anglie) si koupi pet lopatek(DSLtechnologie), ktere jsou lepsi nez ty jejich stare. Nasledne se potkaji na stejnem pisku(internet) a budou si hrat na to kdo udela rychleji babovku(ne bankovku). A vysledek bude takovy ze nejmene dve deti zacnou plakat ! Proc ?

    Protoze jedno dite nemuze kyblik naplnit piskem a to druhe bude posledni zatimco ostatni ji udelaji rychle s malym rozdilem, ktery je dan tvarovymi doplnky na lopatce.

    To je snad pochopitelne...ftip je vsak v tom ze stejna lopatka slovaka a cecha nema tak dobre modifikace jako lopatky ostatnich. Tim chci rict ze je chyba obchodu(telekomu) protoze ma sice nove lopatky(ADSL) ale nema k nim ty modifikace(PROGRAMY) ktere jsou v obchode zadany(tzn stejna kvalita DSL jako je v napr. Nemecku). Jinak budeme mit porad stare lopatky, ktere jsou dvakrat drazsi jak nove v cizich zemich.




    Prosim Vas napiste to kolik Vam telekom plati za to, ze navstevujete vsechny mozna fora o adsl a pisete do nich protelekomunisticky kecy(neurazte se, ale uz me to fakt sere) ???
  • 23. 6. 2003 13:46

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Nechtěl byste to Telecomu navrhnout?
    Myslím tím, aby mě platil... To víte, každá koruna dobrá v tom kapitálizmu.
    Jinak - už jsem se také dověděl, že mě platí farmaceutické koncerny (obhajoval jsem očkování - měl jste vidět, jak to vytočilo pana Maška na www.osud.cz), takže s tím nemám žádný problém. Jen ty peníze se nějak ne a ne sypat...

    Vůbec mi nepřipadá, že by moje povídání bylo protelekomácké. Natož protelekomunistické...
    Jo, kdybych vykládal, jak ubohý telekom prodělává, jak každého z nás dotuje, jak je to taková mnohonásobná Matka Tereza...
    Ale to já ne. Já jen říkám, že se ten vydřiduch chová jako rozumný správný kapitalistický vydřiduch. A že by byl kolektivní blbec, kdyby si na tu Matku Terezu hrál. Navíc by to nevydržel dlouho.

    Managorament a.s. má jedinou odpovědnost - k akcionářům. Jeho povinností je přinést jim co nejvyšší zhodnocení akcií a/nebo co nejlepší dividendu. Nemá povinnost zvyšovat vzdělanost národa, ulehčovat život invalidům, pomáhat stahovačům čehokoli nebo gamesníkům.
    Nemá.
    A kdo to potřebuje, nechť si to zaplatí.


    K dětičkám a písečku - vy očekáváte spravedlnost? A co to je spravedlnost?
    Ty dětičky budou mít různé startovní podmínky v každém případě. Dětičky z různých států a i dětičky z jednoho státu leč různých vrstev/tříd. Jedno bude mít bagřík, jiné bude hrabat rukou. Naše z Jižního Města bude mít nejspíš mnohem lepší lopatičku než to z dělnického předměstí Liverpoolu nebo Birminghamu. Kdo se narodí v osadě u Vranova nad Topľou, se nejspíš ani nedoví, že nějaká lopatička existuje, natož aby tušil, že k něčemu může být...
    Tak to chodí.
    Chcete to změnit? Jistý fousatý filosof, ekonom a revolucionář kdysi nastínil cestu.
    "Evropou obchází strašidlo..." Už jsem ho parafrázoval.
  • 23. 6. 2003 17:10

    Morphik (neregistrovaný)

    Ale to já ne. Já jen říkám, že se ten vydřiduch chová jako rozumný správný kapitalistický vydřiduch. A že by byl kolektivní blbec, kdyby si na tu Matku Terezu hrál. Navíc by to nevydržel dlouho.

    Ale ani ted to dlouho nevydrzi podle -> statatistik. Aby to nebylo tak jak pisete musime tomu rozumnemu kapistalistickemu kolosu rikat NE, NE V ZADNEM PRIPADE, UPLNE JSTE SE ZBLAZNILI,NE ZUSTANU U STEJNEHO TARIFU PRECE NEJSEM BLAZEN.

    A na lupe mu to rika 90%. Myslim, ze jen tezko jde argumentovat proti vetsine a ani Vy ani Ctc nedokaze rozmluvit to, ze je to malo... Pokud toto zrychleni vyuzije tech 10% budu rad, ale jsem zvedavy jak vysvetli Ctc to, ze sice zrychlil a tim zvysil kvalitu podobne sluzbam jinde ve svete, ale nikdo o to nema zajem. Nejen vlada se bude ptat proc je to spatne kdyz to ma byt dobre aby bylo vsechno v poradku pripravene k privatizovani... Myslim, ze pokud Ctc bude delat takoveto klicky dal, casem to pociti i akcionari.

  • 23. 6. 2003 17:41

    Saper (neregistrovaný)
    Vlada se nebude ptat proc neni zajem.Telecom je statni podnik a zamestnavatelem vsech Telecomackych pracovniku je stat de facto vlada jakozto odpovedny sbor ktery podleha pouze parlamentu.Tvrdim ze za tuto upravu sluzeb nese odpovednost vlada ktera nedokaze prosazovat svou vuli ve statni firme.
  • 23. 6. 2003 19:18

    Morphik (neregistrovaný)
    Vse co jsi napsal je pravda ale vlada uz ucinila patricny kroky... ted je to na telekomu a regulacnim uradu
  • 23. 6. 2003 19:45

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    No, možná, možná...
    Na Lupě a na Tiscali a na Živě jsem taky četl spoustu výkřiků, co že si to ten T-Mobile dovolil, zpoplatnit SMS z webu, jak je třeba ho bojkotovat, odcházet ke konkurenci a tak...
    A hleďme, T-Mobil roste, zisk za 1.Q mu vzrostl... Jestli to nebude tím, že ho "potrestali" svým odchodem ti, ze kterých nic neměl, a takhle je suše vydestiloval. Tedy - sami se suše vydestilovali.
    Jen fabuluju...

    Takže počkejme, třeba se najde dost lidí, které zajímá víc rychlost než objem a ti do toho půjdou. Vy to třeba nebudete, třeba vás bude většina, a třeba taky ne. Třeba bude těch, kterým se to zalíbí, dost. Doživjom, uvídim, říkali velcí bratři.

    Koneckonců, vykřikovalo se i tady, že ADSL tedy ani náhodou, ať si to nabouchaj, ať si to strčej kam chtěj, že nebude zájem...
    Je zájem? Větší než se stíhá vybavit.

    Kdyby se místo referenda braly diskuse na webu, tak do EU nepůjdeme nikdy. Reálný výsledek je (zaplaťpámbu) jiný. Web není směrodatný.
  • 23. 6. 2003 19:53

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    ČTc není státní podnik.
    Je to akciová společnost v majoritním vlastnictví státu. Ne tak moc majoritním (51%).

    Možná to někoho překvapí, ale ani majoritní vlastník si nemůže v akciovce dělat co chce. Je tady blokační balík, ten má TelSource nebo jak se to jmenuje a jsou i menšinoví a drobní vlastníci.
    Většinový vlastník je nesmí poškozovat.
    A nakonec, i stát má zájem na tom, aby ceny jeho akcií stoupaly, aby vybíral dividendu, nejen daně. A při privatizaci se bude prodávat za cenu odvozenou od ceny akcií. Za podnik, který sice zvýšil vzdělanost národa (a zhoršil gamesníkům zrak a fyzičku), ale prodělává, se moc nezíská.

    Jo, kdyby to byla státní akciovka, tedy společnost v plném vlastnictví státu, a klidně třeba i akciová, to by byla jiná. To jsme ovšem prošvihli někdy začátkem 90. let.
  • 23. 6. 2003 19:54

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Také si myslím, že je více těch, pro které je nový model výhodnější než těch, pro které byl výhodnější starý. Většina uživatelů těch 10 GB měsíčně nepřekročí (troufl bych si tvrdit, že většina se k nim ani nepřiblíží). Samozřejmě tomu tak nebude navěky, ale nikdo asi neočekává, že ty podmínky budou beze změny fungovat pět let. Férovější by ale určitě bylo, aby si každý mohl mezi těmi variantami vybrat - pak by bylo nejlépe vidět, jak to vlastně je.
  • 23. 6. 2003 23:59

    Morphik (neregistrovaný)
    10GB je malo a jak se zatim zda tak pro vetsinu, vic k tomu asi uz nemam slov...
  • 24. 6. 2003 0:18

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Jestli to nebude tím, že ti, kterým to bohatě stačí, necítí potřebu se tu projevovat. Nehledě na to, že je podstatný rozdíl mezi zdejším vzorkem a reprezentativním vzorkem uživatelů ADSL.

    Takže názorný příklad. Mám mikrovlnné připojení bez limitu, čísla, která uvádím, nejsou tedy ovlivněna tím, že bych se musel omezovat. Internet (nejen web) využívám poměrně intenzivně, dá se říci, že od rána do večera (s tím, že tomu večeru už většina lidí večer neříká). Typický denní provoz je něco okolo 100 MB, někdy méně. Občas je to o něco více, maximálně tak 150 MB. Samozřejmě nepočítám mimořádné situace, třeba když jsem si stahoval image CD Slackware - to jsem za ten necelý rok udělal dvakrát.

    Sečteno, podtrženo: když budu počítat každý den s maximem, každý měsíc nějaké jedno CD navíc, jsem na 5 GB, takže do 10 GB pořád ještě zbývá docela slušná rezerva. Takže kdybych měl ADSL (jako že nemám) a mohl si dnes vybrat mezi starou a novou variantou, beru bez váhání tu novou. Samozřejmě s vědomím, že věčně mi to stačit nebude... jenže za rok bude úplně jiná situace a úplně jiná nabídka.

    Tím nechci tvrdit, že 10 GB má stačit každému. Pouze tolik, že 10 GB je dnes u běžného uživatele Internetu velmi vysoká hodnota. Tedy jakási marná snaha o zmírnění dojmu, který musí mít nezasvěcenec při čtení této diskuse: že 10 GB stačí tak tak na přečtení mailů (a to jich ještě nesmíte mít moc). Není to pravda.

  • 24. 6. 2003 9:40

    Morphik (neregistrovaný)
    Me to nestaci, trafic se pohybuje nekde kolem 20 GB mesicne.
    Je sice pravda ze pro nektere uzivatele tento limit bude stacit, ale stale jsem nazoru ze vetsine ne a ti ktery pristoupi na rychlejsi linku sami casem pociti ze jim trafic roste.
    Na internetu je hodne moc dat a pokud to jde rychleji stahnout budou lidi tahat a az zjisti ze je to malo tak uz bude pozde budou dalsi fora kde budou brecet ze si nemohou poustet iradio , itv, stahovat filmy, software...Secteno potvrzeno budou se muset omezit.

    Ja jsem proste nazoru ze chci mit sluzbu kvalitni tak jak kdyz si nekdo kupuje auto a chce tam mit klimatizaci to je vse.
  • 24. 6. 2003 13:40

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    jojo ... proc ty uzivatele krmit salamem, kdyz sou spokojeny s plesnivou kurkou (za cenu salamu) ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).