jezdím na brusle do německa i v topné sezoně - jaro, podzim, někdy i v zimě, a rozdíl mezi českou a německou vesnicí je neuvěřitelný. Dost si toho všímám a vlastně ani nevím, zda ti němci doma topí a čím. Ani to tetelení nad komínem není patrné. Jinak jsem ekologický uprchlík, kvůli čoudícím sousedům jsem se stěhoval s velkou ztrátou na ceně nemovitosti. Řešení tohoto problému bude vždy kontroverzní.
Pražáci si tenhle problém často neuvědomují, protože se otravují převážně jinými způsoby (hlavně auty), ale na vesnici v topné sezóně je situace opravdu vážná. Taková ta typická situace, že člověk jede večer z práce, je pár stupňů pod nulou, na vesničku či maloměsto v údolí padla inverze. Stačí ujít půl kilometru od zastávky autobusu domů a člověk smrdí, jako by byl po flámu. Je asi jasné, že organismu tohle zrovna neprospívá... Mělo by se s tím začít konečně něco dělat. Kuřácké hospodě se dá vyhnout, třeba i za cenu nechození do hospody, ale tomuhle jen těžko. Leda se přestěhovat.