Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ATlink 100 IR: HD satelitní přijímač se čtečkou Skylinku, CS Linku a CI slotem od Skočdopole - Poslední dobou tu čteme recenze sat přijímačů a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2012 7:15

    Skočdopole
    Poslední dobou tu čteme recenze sat přijímačů a s každým dalším článkem mi přijde, že jsou všechny úplně stejné.

    Zrovna včera na mě vykouknul ze Skylink časáku inzerát na saty Gosat viz zde:

    Gosat

    Velice mě zaujala funkce "Dynamic Channel Management" - cituji "Přijímač odhalí změny programů á sám je doladí, případně přejmenuje".

    Asi všichni víme co se včera dělo na Skylinku. Nemůžete udělat recenzi např. takového zařízení a opravdu pořádně vyzkoušet a rozpitvat tuto funkci? Asi nebudu jediný koho by to OPRAVDU zajímalo.

    P.S. Mimochodem - zlatý blindsearch, naprosto nechápu proč ho nemá každý satelit!! Píšu to tady znovu a znovu a včerejšek mi dal opět za pravdu. Ale možná je ta funkce v Gosatu na blindsearchi nějak založená...

  • 2. 2. 2012 16:56

    buko1
    Koniec tisícového zoznamu spravidla znamená že nové programy sú hneď "pod" programom s poradovým číslom 1. Takže žiadne zložité hľadanie pod akým číslom je posledný kanál, stačí u programu č. 1 stlačiť tlačítko Channel - (alebo podobné) a hneď je kanál posledný.
  • 2. 2. 2012 8:43

    M BEAT
    Já mám doma receiver, kterým už šest let lovím přenosové linky v SD/MPEG2/DVB-S (už jich ale moc není). Za 5 - 7 minut naskenuje všechny transpondéry. U družic, kde se často mění kmitočty a stanice, prostě vymažu celý seznam TP a zapnu blindscan a za chvilku je hotovo.
    Takže taky nechápu, proč to nemá každý přijímač, když to může mít FTA šunka za tehdejších 1200 Kč...
  • 2. 2. 2012 9:52

    alfi
    funkce je to na pohled zajímavá a gosat není první, kdo ji používá. ale v praxi spíš nepoužitelná. aneb věnujete čas tomu, že box naladíte, na prvních 20-50 předvoleb nastavíte oblíbené programy, příp. taky nějakou tu favorites skupinu.

    pak provozovatel zamíchá s transpondéry (ať už teď jako skylink nebo jindy v menším). potom stačí přepnout kanál na správný transpondér - a v seznamu kanálů se v podstatě hned projeví změny v něm (přejmenování, smazání neexistujících, přidání nových). ale - nové kanály se zařadí úplně na konec seznamu, tj. pozice obvykle přes 1000 a neznalý uživatel (rodiče, babička) jej tam nenajdou. a stejně musíte znovu věnovat čas tomu srovnat si tu první padesátku a/nebo favorites - aby oblíbený kanál xxx byl pořád na předvolbě 15 a yyy na 23. nějaké párování podle PIDů nebo názvu kanálů se nekoná (ono by to stejně asi nefungovalo)

    dalším doplňkem pak ještě může být, že tohle udělá box v noci automaticky pro každý transpondér. ráno pak můžete najít všechny nové kanály, ale zase jen na konci tisícového seznamu.

    a pokud jako teď dojde k tomu, že u existujícího transpondéru se změní modulace (s->s2) a box tu novou obvykle nemá v seznamu, pak stejně nenaladí automaticky nic a transpondér je třeba zadat ručně.

    aneb ve výsledku to ušetří asi čtyři kliknutí na ovladači = automatické proladění známých transpondérů. do "bezúdržbového provozu" - naladím a seřadím jednou a už se nestarám to má ještě hodně daleko :( chtělo by to nějaké automatické tabulky podle providera, třeba do těch favorites, ideálně napojené taky na dekódovací kartu - zaplatím nový program, a sám se zařadí na konec nějakého automatického seznamu "skylink" o počtu max. desítky položek.
  • 2. 2. 2012 20:58

    Steve
    Nijak mě nenadchnul tento STBox .... radši mám vybavenější mašiny. Navíc to Skylink opět zmršil a ořezal :-/
  • 3. 2. 2012 13:43

    alfi
    pokud používáš favorites tak ne, je to na konci jiného seznamu..

    a vysvětli babičce, že oblíbený program xy už není na čísle 4, ale 1278. navíc na dálku, aniž bys ten box viděl :(
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).