Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Britové to myslí s ochranou dětí na Internetu vážně od Didi - Vycházeje ze zkušeností s domácími počítači v okruhu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2008 8:42

    Didi (neregistrovaný)
    Vycházeje ze zkušeností s domácími počítači v okruhu svých příbuzných a známých se musím pousmát. Obvykle nejpoučenější osobou co se týče používání počítače, internetu a rovněž bezpečného chování na něm je ono dítě. Pominu-li obvyklou situaci, kdy všichni členové domácnosti mají z praktických důvodů administrátorská práva (resp. jiný účet než admin není v počítači vůbec nastaven, za ty komplikace s nastavováním práv to prostě doma nikomu nestojí za to) už jsem se setkal i s případem, kdy administrátorem byl desetiletý klučina a jak rodiče tak i šestiletá sestra měli jen uživatelské účty s velmi omezenými právy (i když onen kluk není typický frikulín, většinou ví co dělá a když neví nestydí se zeptat :-).
    Zásady pro bezpečnáý pohyb na netu jsou dostatečně známé, a když je někdo navzdory poučení ignoruje, nezaslouží si nic jiného než být převálcován, stejně jako ten kdo vleze do vozovky aniž by se rozhlédnul, zda něco nejede.
    Na druhou stranu, je to zase další způsob, jak ovlivnit povědomí že je tu "problém" aby byl důvod zakládat komise a úřady, obsazovat je spřízněnými dušemi, platit je z peněz sebraných na daních, dělat si image "staráme se o lidi", získávat hlasy voličů.
  • 9. 4. 2008 13:23

    Ondřej Neumajer (neregistrovaný)
    Omlouvám se za formátování předešlého příspěvku, ještě jednou:
    Zásady pro bezpečnáý pohyb na netu jsou dostatečně známé, a když je někdo navzdory poučení ignoruje, nezaslouží si nic jiného než být převálcován

    Problém je, že zásady ignorují rodiče a převálcuje to děti (bavíme se o prvním a druhém stupni ZŠ). Obecně ale není Vaše tvrzení pravda, pravidla jsou známa (možná) čtenářům Lupy. Jděte někdy na třídní schůzku do běžné (nevýběrové) základní školy a zeptajte se, kolik rodičů o tom něco ví. Pak si možná uvědomíte, že neberete v potaz celou společnost. Osvěta je jediná možná cesta, jak problémům předcházet.
  • 9. 4. 2008 13:19

    anonymní
    Zásady pro bezpečnáý pohyb na netu jsou dostatečně známé, a když je někdo navzdory poučení ignoruje, nezaslouží si nic jiného než být převálcován Problém je, že zásady ignorují rodiče a převálcuje to děti (bavíme se o prvním a druhém stupni ZŠ). Obecně ale není Vaše tvrzení pravda, pravidla jsou známa (možná) čtenářům Lupy. Jděte někdy na třídní schůzku do běžné základní školy a zeptajte se, kolik rodičů o tom něco ví. Pak si možná uvědomíte, že neberete v potaz celou společnost. Osvěta je jediná možná cesta, jak problémům předcházet.
  • 9. 4. 2008 10:01

    Mysel (neregistrovaný)
    Do kamene tesat! Diky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).