Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku BSA tradičně mlží, a všichni jí to baští od observer - Všichni, kdo tleskají autorovi článku, by se měli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2009 0:00

    observer (neregistrovaný)
    Všichni, kdo tleskají autorovi článku, by se měli zamyslet nad argumentací, jíž "rozcupoval" metodiku světové dvojky ve výzkumech trhu IT jednou větou:
    "Metodika říká, že prý „surveys“ (výzkumy, nějaké byly?), „load database“ (víceméně fikce) a „analysts local knowledge“ (ukažte mi lokálního analytika s touto znalostí)."
    Co když výzkumy proběhly? Co když zmiňovaná databáze je reálná? Co když tu je analytk či analytici se znalostí místního SW trhu? Třeba by se stačilo zeptat. Nebo se základem novinářské práce staly ničím nepodložené dojmy místo otázek a ověřování faktů?
  • 18. 5. 2009 12:46

    kopo55 (neregistrovaný)
    Tak proč neznmínil zdroj, ze kterého čerpal, ten šošon z BSA? Všude jinde když se opírám o nějaké výzkumy, tak uvedu kdo je dělal a pokud jsem solidní firma a ne podvodník tak kdokoliv má zájem tak mu předložím (třeba i v omezené míře) nějaký výstup s pečetí že to provedla ta a ta firma.

    To je jako reklama na prací prášky - z výzkumu bylo zjištěno, že se fleky drží lépe na bílém prádle.....vyvrať mi to...

    Toto trvzení má stejnou váhu jako jeko žvást o pirátství....
  • 19. 5. 2009 9:57

    observer (neregistrovaný)
    Zdroj (nebo jeden ze zdrojů?) výzkumů je v článku uveden - IDC. Pokud vím, tak to bylo i loni a předloni a není to žádné tajemství.

    Bez ohledu na propagandu BSA o co si o ní kdo z nás myslí tu jde o princip - autor staví argumentaci na svých domněnkách a přiznané neznalosti, což nesvědčí o příliš velké novinářské profesionalitě.
  • 22. 5. 2009 9:26

    -mirnov- (neregistrovaný)
    IDC? Děláš si srandu? Co je toto za zdroj? Kašpaři s nažehlenými límečky na hony vzdálení od reality, kteří si myslí, že umí a vědí, a mocní jim to žerou...

    Co kdybys raději místo "plácání do vody" uvedl nějaké odkazy, které vyvrátí Hlavenkovy (podle Tebe) domněnky? Asi nemáš, ale kecáš, že?

    Ale i kdybys měl pravdu, jeden drobný detail tu je. Hlavenka prezentuje "vlastní názor", o kterém se spousta lidí ani nedoví. BSA předkládá své bludy "jako skutečnost", která proběhne médii a poškozuje stát!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).