Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Call centrum Netboxu zaměstnává zdravotně postižené od Hony - - ani nahodou mel jsem tu cest si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 3. 2005 11:42

    Hony (neregistrovaný)
    - ani nahodou mel jsem tu cest si pri studiu po dobu nekolika mesicu privydelavat u firmy mediaservis a tato zkusenst mne dozivotne odradila od jakkychkoliv dalsich pokusu o podobnou byt jen prilezitostnou praci. Jedine co mi to dalo je urcite pochopeni pro lidi sedici v callcentrech.
  • 17. 3. 2005 12:08

    Zajda (neregistrovaný)
    Presne tak. Parkrat jsem mel moznost nachomytnout se k helpline zejmena v dobe prazdnin kdy kolegove byly na dovolenych. Ono to vypada zdanlive jako pekne zamestnani. Sedet a hovorit s lidmi. No a prave s lidmi je ta potiz. Lide nevolaji na helpline kvuli tomu aby neco vyresili. Lide chteji nekoho servat, ukazat ze jsou chytrejsi apod. Zkratka lidove reseno lecit si mindraky.
    Ta zkusenost mne poznamenala na cely zivot. Ze sluchatek se hodne casto ozyvaly skreky typu:,, Ten vas satelit mi rusi televizi, Ted mi to jede jenom 450(na 512 spoji agregovanym 1:10) ja vas zazaluju za poruseni smlouvy, Nejde mi internet(ve skutecnosti zavada na sitove karte) za to mate zodpovednost vy a musite mi to prijit nastavit! apod." A to je jeste slaby odvar. Ty nejhruznejsi zazitky pravdepodobne muj mozek vymazal driv, nez bych se z toho zcvoknul. Jeste ted kdyz si na to vzpomenu musim si na chvili sednout a uklidnit se. Jednou bylo vypeti a stres takove(a to jsem normalne flegmatik) ze jsem jednoho zakaznika poslal do onech mist. Opravdu jinak se nedalo. Stejne uz jsem mnel podanu vypoved ;-)

    Radeji kopacem nez pracovat v call centru.
  • 17. 3. 2005 12:52

    J (neregistrovaný)
    Na druhou stranu, pokud v call centru sedi "cvicene opice", ktere stejne problemu prd rozumi a nejsou schopny poradit ani s trivialitou, neni se cemu divit. S pripadnou radou typu "mate PC v zasuvce", nebo hodinove vysvetlovani ze neni problem s platnosti meho vcera generovaneho certifikatu, ale s platnosti certifikatu webu banky "to nevadi, tak dejte proste Ano".

    BTW: Podobne zazitky mam z docasneho pusobeni ve fci reklamacniho technika "co ste mi to prodali za smejd, dyk to vubec nefunguje .... (pokracovani neni publikovatelne)", duvodem nefukncnosti PC byla jeho "odborna" domaci montaz, MB primo na plech (bez distancnich sloupku).
  • 18. 3. 2005 7:29

    astray (neregistrovaný)
    Funkce first level helpdesku opravdu neni nic jineho nez odfiltrovat otrapy, dat odpoved na standardni problemy typu nastaveni posty nebo obnoveni ztraceneho hesla a teprve komplikovanejsi problemy preposlat na prislusne oddeleni.

    ast
  • 18. 3. 2005 12:43

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Urcite mate pravdu, bohuzel u mnoha firem pojem support konci na tom first levelu a dalsi jaxi neposkytuji... (a to bohuzel vcetne hoooodne velkych... - copak Vam nekdo na 800123456 prepojil nebo dal kontakt na kompetentniho cloveka?)
  • 18. 3. 2005 15:42

    MG (neregistrovaný)
    Ano jednou se mi to stalo. Potreboval jsem internet a nabizelo se ADSL. Ovsem nebyla zrizena (v byte byla jen cca 1,5 roku mrtva zasuvka) a chtel jsem vedet jestli v te lokalite pujde ADSL. Respektive podminoval jsem zrizeni telefonni linky funkcnosti ADSL, protoze jinak mi to bude k nicemu a vyhodil bych spoustu penez oknem. Nakonec me prepojili na nejakyho technika a ten mi rekl, ze mi to nikdo u Telecomu nerekne, ale ze v okoli 100 m je x linek a že na 100% z nich ADSL-ko jede. Nicméně mi nikdo nedal garanci, ze budu platit jen pokud mi pojede ADSL-ko, tak jsem sel jinam.
  • 27. 6. 2006 9:26

    Stanislav Puffler (neregistrovaný)
    Rozumím trochu Vašim pohnutkám vůči telemarketingu, nicméně zcela určitě ne všude to musí nutně vypadat jako v Mediaservisu, ačkoliv tamní prostředí důvěrně neznám. Kdyby jste zkusil více míst, pak budete mít možná na věc jiný názor - nejen díky větší rozhledu a zkušenostem. Pohybuji se v oblasti kontaktních center více jak 5 let ( aktuálně ve společnosti Eficia Praha ) a dle mého názoru je to dnes velmi žádaná a efektivní služba - navíc i více komplexní než dříve ( vstupují do hry sms, mobilní komunikace, emailing, kompletní správa klientely). Dlé mého názoru může být pro někoho ta práce jistě náročná z hlediska stresových situací, které jak píšete díky Vaší zkušenosti zřejmě chápete, na druhou stranu však nabízí relativně fyzicky nenáročnou a zajímavou možnost práce založené na komunikaci ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).