Hlavní navigace

Cena české národní domény půjde opět dolů

3. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Správce národní domény CZ.NIC k 1. lednu 2007 sníží cenu jejího ročního udržovacích poplatku na 400 Kč. Současná výše ročního udržovacího poplatku, který platí registrátoři domén sdružení CZ.NIC za každou českou národní doménu je 500 Kč a bude platit až do konce letošního roku 2006. Od snížení ročního registračního poplatku o 20 procent očekáváme další zvýšení zájmu o registraci CZ domén, říká Ondřej Filip, ředitel sdružení CZ.NIC. Předchozí zrušení poplatku 500 Kč za prvotní registraci domény,…

Správce národní domény CZ.NIC k 1. lednu 2007 sníží cenu jejího ročního udržovacích poplatku na 400 Kč. Současná výše ročního udržovacího poplatku, který platí registrátoři domén sdružení CZ.NIC za každou českou národní doménu je 500 Kč a bude platit až do konce letošního roku 2006. Od snížení ročního registračního poplatku o 20 procent očekáváme další zvýšení zájmu o registraci CZ domén, říká Ondřej Filip, ředitel sdružení CZ.NIC. Předchozí zrušení poplatku 500 Kč za prvotní registraci domény, ke kterému došlo 1. ledna tohoto roku, vedlo v prvním čtvrtletí k meziročnímu nárůstu počtu registrovaných domén o více než 40 % a k rychlému dosažení hranice 250 000 registrovaných domén CZ, dodává Ondřej Filip. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).